ГРАНДІОЗНЕ ФІАСКО: 27 ЛИПНЯ СТАЛО СПРАВЖНІМ ПРОВАЛОМ ДЛЯ ОПЕРАЦІЇ “ХРЕСНИЙ ХІД”. ПОНУРО, УБОГО І ПАТОВО

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Ріденький “Хресний хід” Московського патріархату або просто грандіозне фіаско.

Якось добряче порідшали ряди парафіян Московського екзархату (патріархату) який влаштував сьогодні в Києві “хресний хід” в честь 1030-річчя хрещення Київської Русі. Станом на зараз, в молебні взяло участь трохи більше 5 тис віруючих. Так, все вірно, не десятки тисяч і тим більше не 100 тисяч і більше (обіцялося навіть більше 200 тисяч), як запевняли представники екзархату та їхні посібники, а 5 тисяч.

Настільки гнітюче фіаско “хресного ходу” організованого одним з найбільш одіозних фанатів “русского мира” в Україні Вадимом Новинським вже намагаються в ряді ЗМІ пояснити знайомим наративом про утиск віруючих київської хунтою. Мовляв, в столицю не пускали автобуси з прихожанами МП найняті владою екстремісти, які загрожують мало не спалювати автобуси з паломниками.

Що дивного, жодної задокументованої загрози, в століття високих технологій, представлено не було, так само, як не було жодного звернення в правоохоронні органи представників транспортних компаній щодо загроз які надходили.

Історія ж із забороною на в’їзд до Києва автобусів з паломниками, заснована лише на перевірці поліцією 5 автобусів, теж не витримує критики, адже якщо враховувати той факт, що на молебні було 5 тисяч віруючих, а брати участь повинно було 200 тисяч, то до Києва не пустили близько 195 тисяч чоловік … тобто, ви уявляєте собі цю низку автобусів що жаряться на сонці, які перевозили таку кількість прихожан МП, якщо врахувати, що до Києва за добу в’їхало 116 автобусів з 4691 паломником? І де цей транспортний колапс на в’їзді до Києва?

Але як же не розпустити байку про кровожерливих бандерівців, особливо коли по саму шию сів у калюжу в своїй спробі прогнутися під кремлівський екзархат.

Власне, 27 липня стало справжнім провалом для операції “Хресний хід”. Понуро, убого і патова. Патова, бо іншого шляху у московського екзархату як заявити про себе в контексті надання автокефалії УППЦ не було. І, схоже, ця спроба стане точкою в даній темі.

А тому, як краще назвати сьогоднішнє дійство, “ріденьким ходом” або “грандіозним фіаско” – вирішувати вам, але суть від того не поміняється. Навіть не дивлячись на старання продажних ЗМІ.

Alexander Kovalenko

MIXADV

цікаве