Головне за ніч 12 червня: історична зустріч Трампа та Кім Чен Ина і підсумки «нормандської четвірки»

Микола Княжицький: За крок до заборони діяльності РПЦ

28/03/2024 AA 0

Микола Княжицький, український журналіст, народний депутат України Фото: Олена Чернінька Знову обшуки та арешти з розкриттям чергової мережі агентів російських спецслужб в середовищі Української православної […]

Головне за ніч: історична зустріч Трампа та Кім Чен Ина і підсумки «нормандської четвірки»

Зустріч Трампа і Кім Чен Ина: як проходить історичний саміт

Історична зустріч президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина відбулася в сінгапурському готелі Capella, розташованому на острові Сентоса. Це перша зустріч на вищому рівні в історії американо-північнокорейських відносин.

Обидва президенти почали свою зустріч з рукостискання, під час якого вони посміхалися. Лідери двох країн ще раз потисли один одному руки, перед тим як попрямували на переговори віч-на-віч.

Трамп на початку переговорів висловив упевненість в їх успіху. “У нас будуть прекрасні відносини”, – сказав він.

Під час зустрічі в розширеному форматі Трамп закликав до спільної роботи, на що у відповідь Кім Чен Ин зауважив, що це буде виклик, але він готовий співпрацювати із американським президентом.

Зазначимо, Кім Чен Ин не став відповідати на питання журналістів про відмову від ядерної зброї, повідомив прес-пул Білого дому.

трамп ким чен ын

Підсумки «нормандської четвірки»: політики дали перші коментарі

У Німеччині завершилися переговори «нормандської четвірки». Зустріч була складною, тривала близько чотирьох з половиною годин. Політики вже дали перші коментарі щодо зустрічі.

За словами міністра закордонних справ Німеччини Хайко Маасу, переговори в Берліні були вичерпними, дуже відкритими і конструктивними. Однак німецький політик не став вдаватися в деталі щодо предмета переговорів.

Глава МЗС Російської Федерації Сергій Лавров зазначив, що на зустрічі обговорювали питання звільнення заручників, введення на Донбас миротворчих сил, різні економічні та політичні питання, а також припинення вогню і розведення сил і засобів у Станиці Луганській.

Миротворці на Донбасі: Лавров жорстко зганьбився і «здав» друзів Путіна

Головний російський дипломат Сергій Лавров «відзначився» новою безглуздою заявою щодо миротворців на Донбасі і «здав» друзів президента Володимира Путіна. Інцидент стався під час спілкування з журналістами.

«Ідеї, що висунуті українськими колегами і американськими представниками, цю миротворчу місію перетворять в якусь військово-політичну комендатуру, яка візьме всю територію самопроголошених республік, Донецькій і Луганській, і сама вже буде вирішувати кого вибирати і як вибирати. Це пропозиція повністю руйнує мінські домовленості», – зазначив він.

Більш того, Лавров проговорився про те, хто з країн Євросоюзу «розуміє» логіку Кремля.

«Мені здається, що французи й німці цю нашу логіку розуміють», – підкреслив він.

Сергей Лавров

Пішов з життя творець легендарної української «Мрії», розкрито подробиці

В Російській Федерації помер легендарний авіаконструктор, під керівництвом якого створювалася українська «Мрія». Про це повідомляють українські ЗМІ.

Так, народився авіаконструктор Віктор Толмачов у російському місті Курськ. З відзнакою закінчив Харківський авіаційний інститут в 1964-му році. Відразу після цього влаштувався в конструкторське бюро концерну «Антонов» у столиці України.

Слід уточнити, саме Толмачов працював над створенням повітряних суден серії «Ан». Також був головним конструктором вантажних літаків «Руслан» і «Мрія».

Підкреслимо, що «Мрія» здійснила свій перший політ 21 квітня 1988-го року. Судно здатне перевозити вантажі загальною вагою до 250 тонн.

Більш того, звернемо увагу, що Толмачов був внесений в Книгу рекордів Гіннеса за 240 рекордів.

На момент загибелі авіаконструктору було 83 роки.

Отруєння дітей у Черкасах: на місці НП знайшли небезпечну знахідку

В будівлі школи в Черкасах, в якій масово отруїлися діти, вдалося виявити страшну знахідку. Про це повідомляють українські журналісти.

«Поблизу школи були знайдені запаси хімічних речовин, які, як з’ясувалося в результаті, вкрай небезпечні для здоров’я», – йдеться в повідомленні.

Слід уточнити, що знахідкою виявилися порожні банки, які були передані фахівцям. За їх інформацією, у них містилася азотна кислота.

Фахівці стверджують, що біль в животі, яка спостерігалася у дітей, є характерною ознакою отруєння цією речовиною. До того ж, у однієї з школярок був виявлений опік очей. Подібний ефект також спостерігається під час розпилення кислоти.

  • https://politeka.net/ua/news/politics/666565-glavnoe-za-noch-istoricheskaja-vstrecha-trampa-s-kim-chen-ynom-i-itogi-normandskoj-chetverki/?utm_source=gravitec&utm_medium=push&utm_campaign=08.00_12.06.2018

MIXADV

цікаве