Розширення оборонної сфери і укладення угоди про ЗВТ: підсумки переговорів Порошенка з Ердоганом  

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Розширення оборонної сфери і укладення угоди про ЗВТ: підсумки переговорів Порошенка з Ердоганом

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з главою Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом

Сторони обговорили актуальні питання двостороннього і міжнародного порядку денного. Про це повідомляє прес-служба президента.

“Підкреслили важливість прискорення переговорного процесу щодо укладення угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною”, – зазначили у відомстві.

Відзначається, що мова під час переговорів йшла про шляхи розширення взаємовигідного співробітництва в енергетичній, авіаційній та оборонній сферах.

“Президент України подякував Президенту Туреччини за незмінну позицію щодо підтримки територіальної цілісності України і захисту прав кримських татар”, – резюмували в прес-службі.

Нагадаємо, через кілька тижнів Україна може стати членом одразу кількох важливих спілок. Як стало відомо, 9 липня в рамках саміту Україна-ЄС буде розглянуто питання вступу України в Європейський енергетичний союз, Митний союз ЄС і в Єдиний цифровий ринок ЄС.

Ще однією темою для дискусій буде, очевидно, виділення чергового траншу макрофінансової допомоги Україні і пов’язані з цим питання, тому, що це питання ще не вирішене.

Як повідомляла Politeka, Україна отримала право на новий великий ринок для експорту своєї продукції. Про це повідомили в Держслужбі з питань безпеки продуктів харчування і захисту споживачів.

Таке рішення прийняла технічна місія головного директорату захисту і контролю Міністерства сільського господарства Туреччини по оцінці системи державного контролю за виробництвом яловичини, яка працювала в Україні в кінці квітня.

Джерело: Politeka

MIXADV

цікаве