«Синій птах» розправляє крила.

Бурштинська та Ладижинська ТЕС зруйновані майже повністю: чим Україні загрожують нові атаки на енергосистему

28/03/2024 AA 0

22 березня українська енергосистема пережила найбільш руйнівну за два роки великої війни атаку. Десятки ракет та дронів уразили об’єкти розподілу та генерації електроенергії по всій […]

30 квітня у Донецькому обласному художньому музеї відбудеться третій дитячий художній пленер «Прелеснянський пленер «Синій птах».
Пленер заснований у 2016 році ДОХМ (куратор Світлана Непочатова) як мистецька акція в галузі української культури і мистецтва, спрямована на пошанування життєтворчості О.І.Шевченко – самобутнього художника, засновника Музею архітектури, побуту та дитячої творчості у с. Прелесне.

Партнерами пленеру у цьому році виступають Донецький обласний учбово-методичний центр культури і БО «БФ «Львівська дитяча галерея» (Президент фонду Ірина Вачкова)..
Цього року у пленері візьмуть участь учні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області – художня школа і школа мистецтв №3 м Краматорська, школи мистецтв м.Дружківка, м. Слов’янська і Слов’янського району.
Пленер надає юним художникам можливість відтворити живописними засобами унікальні природні ландшафти Слов’янщини, пам’ятки народної архітектури кінця ХІХ- початку ХХ ст. музейного комплексу просто неба у с. Прелесне та пам’ятки садово-паркової архітектури ХІХ ст. маєтку О.Ф.Бантиша з палацом і парком.

Три переможця пленеру отримають, як дарунок від Ольги Михайлюк, засновника Міжнародного конкурсу дитячої творчості «Золотий мольберт» слідами Митрополита Андрея Шептицького, запрошення для участі у Святі дитячої творчості у Львові, яке відбудеться 01 червня 2018 року та у літніх пленерах 02 – 07 червня 2018 року.
Світлини пленерів 2016-2017рр.

MIXADV

цікаве