Атаку на “Мачулищі” влаштували білоруські партизани за допомогою дронів, — ЗМІ

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Вибухи на білоруському військовому аеродромі “Мачулищі” організували білоруські партизани за допомогою безпілотних літальних апаратів

Про це повідомив голова асоціації “ByPol” Олександр Азаров, передає “ДС” із посиланням на “Белсат”.

“Це були дрони. Учасники операції — білоруси, учасники плану “Перамога”, зараз вони в безпеці за межами країни. Усі пішли, нехай тепер шукають вітер у полі”, — сказав він.

Азаров повідомив, що операція готувалася кілька місяців, і висловив думку, що нинішня влада в Мінську не називатиме цей напад виправданням безпосередньої участі білоруської армії у війні в Україні.

“Вони можуть говорити будь-що, але я не думаю, що Лукашенку зараз зручно нападати на Україну. Справді, він може використати цю акцію, щоб звалити все на українців, але зараз у Білорусі недостатньо російських військ, щоб розпочати новий наступ на Україну з території Білорусі”, — констатував він.

Як повідомляла “ДС”, 26 лютого вранці на військовому аеродромі “Мачулищі” за 12 км від Мінська пролунали два вибухи, внаслідок чого було пошкоджено техніку і один літак.

Внаслідок вибухів сильні пошкодження отримав російський військовий літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. Постраждали передня та центральна частини літака, пошкоджена авіоніка та радіолокаційна антена.

MIXADV

цікаве