Звернення – добре, а переглянути договори оренди – краще

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Під час засідання десятої сесії Кропивницька міська рада одноголосно підтримала звернення до центральних органів влади України про заборону Української православної церкви (московський патріархат).

Депутатський корпус підтримав депутатку Олександру Ткаченко і одноголосно проголосував за рішення, що передбачає звернення до Президента України, Верховної Ради України, з вимогою прийняти та підписати Закон про заборону діяльності УПЦ, яка є філією РПЦ в Україні. Слід нагадати: ще 12 травня Кропивницька міська рада підтримала звернення до митрополита Кіровоградського та Новомиргородського Іоасафа та керівників релігійних організацій УПЦ міста Кропивницького з вимогою засудити дії настоятеля РПЦ Кіріла та розірвати юридичні зв’язки з російською православною церквою, однак жодної відповіді чи реакції від них не було.

– Діяльність так званої Української православної церкви носить відвертий антидержавний та антиукраїнський характер. Церква неодноразово ставала майданчиком для пропагування ідей «руського міра», цинічно використовуючи вірян та священослужителів, які часто не усвідомлюють цього й самі, – наголосила ініціаторка звернення.

Така рішуча позиція радує, але дещо й дивує. Адже частина заможніших депутатів ще не так давно були завзятими прихожанами цієї церкви і всіляко публічно демонстрували це. Тим більше, Олександра Ткаченко стала депутатом за списком партії “Персперктива міста”, яку очолює Артем Стрижаков, який свого часу був ледь не правою рукою у місті сумнозвісного Сергія Ларіна. З 2010 по 2014 рік він був членом партії регіонів. Вийшов з неї тільки після втечі з країни Віктора Януковича. Артем Стрижаков також відомий тим, що був одним з лідерів “антимайдану” у місті і організовував «тітушок», які нападали на майданівців, за часів Януковича. Стрижаков був депутатом Кіровоградської міськради від партії регіонів, а під час процесу декомунізації відстоював повернення проросійської назви міста – Єлисаветград. Саме він збирав підписи за перейменування міста на Єлисаветград і возив їх до Верховної Ради.

Звернення – це добре, але наскільки щирими були депутати, покаже чи зважаться вони розірвати договори оренди та користування комунальним майном структурами УПЦ. Вони зобов’язали відповідні структурні підрозділи Кропивницької міської ради надати таку інформацію на розгляд наступного засідання сесії.

Світлана Орел

http://chas-time.com.ua/polityka/zvernennya-dobre-a-pereglyanuti-dogovori-orendi-krashche.html

MIXADV

цікаве