У Міноборони Польщі пояснили, чому комплекси Patriot треба передати саме Україні

Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона

28/03/2024 AA 0

Міністерство соціальної політики презентувало Стратегію демографічного розвитку України на період до 2040 року. Вона на меті забезпечити довгострокове відтворення населення України, зокрема, в умовах війни, епідемії, бідності, […]

Міністр оборони Польщі назвав декілька причин, чому Україна має отримати ці системи ПРО.

У Польщі пояснили, чому Україна має отримати системи ПРО Patriot / фото US Army
У Польщі пояснили, чому Україна має отримати системи ПРО Patriot / фото US Army

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що розміщення в Україні комплексів протиракетної оборони Patriot є вигідним і для його країни. 

Як повідомляє польске Міноборони, таку заяву Блащак зробив у пʼятницю, 25 листопада, коли відвідав навчання НАТО “Тумак 22”, які проводяться біля польсько-білоруського та польсько-російського кордонів. Він наголосив, що ракетна безпека на заході України означатиме і безпеку на сході Польщі. Блащак також згадав інцидент із падінням ракети у польському селі Переводів 15 листопада.

“Patriot, які дислокуються на сході Польщі, зможуть збивати ракети, що перетнуть польський кордон, а ця трагічна подія 15 листопада сталася всього за кілька кілометрів від українського кордону. Ця ракета прилетіла на територію Польщі за кілька секунд. Цього часу замало, щоб ефективно її збити”, – зазначив він.ВІДЕО ДНЯ

За словами міністра оборони Польщі, розміщення систем Patriot в Україні не надасть підстав трактувати збиття російської ракети над українською територією військовими Польщі як вступ країни у війну.

“Збити таку ракету над українською територією означало б вступ Польщі у війну, а ми цього не хочемо. Розміщення Patriot на заході України підвищує безпеку як заходу України, так і Польщі”, – наголосив Блащак.

MIXADV

цікаве