Про можливість відновлення переговорів з росією можна буде говорити у другій половині 2023 року, – Арахамія

Чи допомагає диктатура вигравати війни?

28/03/2024 AA 0

 Народний депутат від «Слуги народу» Сергій Демченко на каналі «Новини.LIVE» заявив, що диктатура – це той інструмент, який може допомогти перемогти ворога. Чому з’являються «вкиди» […]

Голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія поділився своєю думкою про можливість відновлення переговорів з рф. Вона може з’явитися у другій половині 2023 року

Про це Арахамія розповів в ефірі телемарафону в суботу і в Telegram.

На питання, коли можна буде говорити про переговори з росією, він відповів: “Чесно, я вважаю, що це буде тоді, коли електоральні цикли почнуть працювати і в росії, і в Сполучених Штатах, тобто це десь у другій половині наступного року, коли вже стартуватимуть і президентські перегони в США. А до того ж, у 2024-му будуть вибори в путіна. І всім потрібно буде політично щось демонструвати.

Я не думаю, що путін здатний продемонструвати якісь військові успіхи, тому вони, можливо, намагатимуться на дипломатичному фронті якимось чином демонструвати щось своєму народу”.

Голова фракції також висловив думку, що росія зараз знову піднімає питання про переговори, оскільки потребує часу, “щоб перезарядитись”.

Він наголосив: “Вони перегрупування роблять, зі зброєю є проблеми, з боєприпасами. Їм просто треба час, щоб посилити свої позиції. Ми не будемо давати їм такого часу”.

Разом з тим, у Telegram Арахамія зазначив, що президент Володимир Зеленський чітко озвучив умови, за яких можна вести переговори з росією – “відновлення територіальної цілісності, відшкодування всіх завданих збитків, покарання усіх воєнних злочинців, дієві гарантії, що це не повториться”.

Арахамія  зауважив: “Важливий фактор – це електоральні цикли як у наших союзників, так і в окупанта. Але наша позиція від цього не змінюється. Україна сяде за стіл переговорів тоді, коли наші умови будуть виконані”.

MIXADV

цікаве