Українська армія сумісна з НАТО. Але потрібна інституційна реформа оборонних механізмів – посол Британії Сіммонс

Микола Княжицький: За крок до заборони діяльності РПЦ

28/03/2024 AA 0

Микола Княжицький, український журналіст, народний депутат України Фото: Олена Чернінька Знову обшуки та арешти з розкриттям чергової мережі агентів російських спецслужб в середовищі Української православної […]

Вимога про оперативну сумісність української армії з арміями НАТО була виконана ще до початку повномасштабної війни. Тепер потрібно провести інституційну реформу оборонних механізмів в Україні.

Про це посол Великої Британії Мелінда Сіммонс розповіла в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“І, відверто кажучи, єдине, що зробила ця війна, якої ніхто не хотів, – вона показала, наскільки українські Збройні сили здатні діяти зі стандартним обладнанням НАТО. Але насправді ми це знали ще до війни. Мені шкода, що їм довелося пройти перевірку у цьому. Але ми вже знали, що проблема не в сумісності, в тому сенсі, що це вже було виконано, йшлося про інституційну реформу оборонних механізмів, оборонних закупівель, людських ресурсів оборони тощо, де, як ми всі знаємо, доведеться ще проробити багато роботи”, – пояснила Сіммонс.

Посол наголосила, що ця реформа необхідна не лише для питання вступу чи не вступу України до НАТО, вона є важливою для того, щоб у майбутньому мати сильні Збройні сили.

За словами посла, існує також тісний зв’язок між необхідністю суттєвих оборонних реформ та політичним рішенням щодо вступу України до НАТО.

“Я думаю, що у всьому цьому є елемент політичного рішення. Так завжди було і буде. Я не думаю, що це скинуто з рахунків. Але я також вважаю, що існує тісний зв’язок між необхідністю суттєвих реформ та політичним рішенням, бо якщо ви не досягнете прогресу у цих суттєвих реформах, ви дасте дуже зручну причину для тих, хто може бути менш зацікавлений у продовженні розширення числа членів”, – сказала Сіммонс.

MIXADV

цікаве