Кропивницький: Ще раз про провокацію п’ятої колони з покровителькою мiста

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Скульптура над фронтоном підприємства ПП «ЛІКАРНЯ СВЯТОГО ЛУКИ» (керівник Урсол Тетяна Іванівна, Урсол Григорій Миковайович), адреса  м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 65, яку видали за Св. Єлисавету – виклик нашій громаді. В той час коли увесь світ взнав, що таке «руський мір», у нас ще є люди, які своїм «руським міром» дозволяють собі цинічно глузувати з нашого суспільства. Відомо ж, що Св. Єлисавета у нашому місті асоціюється з «руським міром». Тому треба відокремити «руський мір» від Св. Єлисавети. Великомученицю Святу Єлисавету почитають і шанують в нашому місті, та використовувати її, та і ще в такий безглуздий спосіб це вже не про право кожного на вільне віросповідання, це політика. Це провокація, вчинена п’ятою колоною у нашому місті, загроза нашій незалежності, нашій безпеці. Невідомо які підпільні ворожі сили гуртуються навколо цієї акції. І зараз, щоб не збурювати народ, свої дії повинна вчинити влада: Сергій Шульга, Андрій Райкович,  СБУ.

    Звертаюся до міської ради. При управлінні містобудування та архітектури повинна бути створена художня рада. У міському просторі і на головних фасадах будівель міста мають право на існування лише твори високого художнього ґатунку. Ця скульптура такою не являється. Вона ганьбить наше місто, принижує наш культурний рівень, ображає почуття віруючих. 

Проблема образотворчої неграмотності, це проблема не лише пані Тетяни  і пана Григорія. Це загальна проблема нашого часу. Тому я вважаю робота художньої ради та попереднє обговорення, запропонованих до спорудження, скульптурних творів суспільством сприятимуть появі в нашій області та місті високохудожніх і ідеологічно вивірених творів образотворчого мистецтва.

Нема ніякого сенсу вказувати в цьому листі на недоліки даної скульптури. Це повинна об’єктивно зробити художня рада.

Пане Урсул, я не вірю  у ваш патріотизм до нашого міста. Ви бізнесмен і знайдете мову і однаково будете працювати і при колоніальній владі і своєю акцією засвідчуєте до них свою лояльність. Для вас це піар-позиція. Якби це було не так, то ви б заглибились у історію і зрозуміли причинно-наслідкові явища і для вас назва фортеці не стала б темою для патріотичного піару.

Не уберіг нас від війни Ангел-охоронець, не допоможе і Свята Єлисавета. Покладаємось лише на наш народ і Збройні Сили України.

Назва «Лікарня Святого Луки» це круто. Звучить гонорово. 

Проєкт головного фасаду новозбудованої лікарні зобов’язує над фронтоном мати монументально-декоративний елемент. То знайдіть таку композицію, яка могла б і повинна стати символом лікарні, її візитівкою, щоб по цьому символу лікарня стала в пізнаваною у всьому світі. Це ж ваше дітище на покоління.

Прийміть правильне рішення, не втрачайте до себе поваги наших людей, не знущайтеся з Великомучениці Святої Єлисавети. Свята Єлисавета не флюгер і їй не місце на даху. Її місце біля Храму Господнього.

Прошу вчинити дії, які б допомогли пану Урсолу усвідомити хибність свого вчинку.

З повагою                                Ск. Григорій Савченко

MIXADV

цікаве