«Україна – це свобода»: у Кропивницькому відкрили патріотичний стінопис

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

19 серпня, у Кропивницькому відбулось урочисте відкриття мистецького проєкту – патріотичного стінопису «Україна – це свобода» у рамах підготовки до відзначення Дня Незалежності України. У відкритті муралу взяв участь очільник Кіровоградщини Андрій Райкович.

В основі 27-метрового муралу – зображення статуї Свободи, яка є символом боротьби за незалежність та свободу в усьому світі.

Начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович вручив подяку автору мистецького проєкту – члену Національної спілки художників України, художнику-муралісту Олександру Брітцеву.

Олександр у 2014 році через війну на Донбасі переїхав до Харкова, і цього року знову разом з родиною був вимушений тікати від війни. «Це подарунок місту Кропивницькому, яке прихистило мене і мою сім’ю. Я створював мурал з любов’ю та величезним натхненням, попри спеку чи дощі», – сказав Олександр Брітцев.

Також під час заходу оголосили про започаткування нової молодіжної акції «Відбиток патріота».

MIXADV

цікаве