Росії залишились години до дефолту – ЗМІ

Микола Княжицький: За крок до заборони діяльності РПЦ

28/03/2024 AA 0

Микола Княжицький, український журналіст, народний депутат України Фото: Олена Чернінька Знову обшуки та арешти з розкриттям чергової мережі агентів російських спецслужб в середовищі Української православної […]

Після місяців зусиль російської влади, яка намагалася балансувати на межі дефолту, у неділю вона впритул наблизилась до цього критичного моменту в умовах потужного фінансового тиску Заходу через її агресію проти України.

Про це повідомляє американське агентство Bloomberg, передає Укрінформ.

«У неділю ввечері закінчується пільговий період оплати пропущених платежів за облігаціями на суму близько $100 мільйонів, заблокованих через широкомасштабні санкції», – підкреслює видання.

При цьому зауважується, що офіційної декларації, скоріше за все, не буде, і влада рф уже оспорює це. «Однак, якщо інвестори не отримають гроші до встановленого терміну, вранці понеділка настане «факт дефолту» – згідно з облігаційними документами», – йдеться в публікації.

Наголошується, що в нинішніх умовах це можна вважати здебільшого символічним розвитком подій, враховуючи, що рф уже є «економічним, фінансовим і політичним вигнанцем для більшості країн світу». Втім, це вкотре демонструє, які категоричні умови для росії створили США, Європа та інші країни від початку вторгнення в лютому в Україну, щоби зробити все можливе, аби не мати «бізнесу як зазвичай» з росіянами.

MIXADV

цікаве