Абсолютна більшість українців підтримують заборону УПЦ Московського патріархату

Цинічний бізнес екс-нардепа

28/03/2024 AA 0

Ми продовжуємо рубрику «зашквари наших народних обранців». Слідом за Сашком Горбуновим, ганебну традицію «корупційних звитяг» екс-нардепів Кіровоградщини продовжує Костянтин Яриніч. Але на відміну від Сашка, […]

В Україні зростає підтримка ідеї розриву зв’язків Української Православної Церкви Московського Патріархату з Російською Православною Церквою, йдеться у результатах загальнонаціонального опитування “Україна в умовах війни”, проведеного соціологічною групою “Рейтинг” 6 квітня.

Про це повідомляє Інтерфакс-релігія.

Цю ініціативу в день опитування підтримували 74% респондентів, тоді як на початку березня цього року – лише 63%. Не підтримують цю ініціативу лише 7% опитаних.

При цьому понад половина опитаних (51%) вважають, що держава має повністю заборонити діяльність УПЦ (МП) на території України, проте заборону підтримують дві третини опитаних жителів заходу країни та лише 29% на сході. 21% респондентів підтримують позбавлення пільг і скасування договорів оренди церковних приміщень.

Водночас 20% виступають за невтручання держави у справи церкви – найбільше на сході (35%) та півдні (25%).

Під час дослідження методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) було опитано 1200 респондентів віком від 18 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2,8%.

MIXADV

цікаве