«Чому патріарх кіріл досі не в санкційних списках? Він теж військовий злочинець», – Гаррі Каспаров

“Урок Путіна”: у Китаї зазвучали заклики до повернення “вкрадених територій” Сибіру – Neue Zürcher Zeitung

29/03/2024 AA 0

У Китаї зазвучали заклики до повернення вкрадених територій Сибіру. Можливо, найвпливовіша людина Китаю Сі Цзіньпін просто чекає, поки кремлівський диктатор Володимир Путін зазнає поразки у війні […]

Фото: Getty images

Тринадцятий чемпіон світу з шахів, російський опозиційний політик Гаррі Каспаров висловив впевненість у тому, що очільник російської православної церкви патріарх кіріл (гундяєв) має понести таку саму відповідальність, як і військовослужбовці окупаційної армії рф, що вчиняють криваві злочини на території України.

Свою думку він озвучив в етері телеканалу «Україна 24».

«Я читаю у новинах: «патріарх кіріл служить молебень за доблесне російське воїнство». Чому патріарх кіріл з усією верхівкою рпц досі не в санкційних списках? Він також військовий злочинець, і ніякі заклинання церковників не повинні знімати з нього відповідальність, тому що він був частиною машини (путінського режиму, – ред.)», – зауважив гросмейстер.

При цьому, Гаррі Кімович нагадав, яку «специфічну» роль відігравала протягом тривалого часу, так звана, російська церква.

«Просто зі сталінських часів рпц – це частина підрозділів КДБ. І кіріл гундяєв повинен нести пряму відповідальність, таку ж, як військовоначальники і пропагандисти», – підкреслив Каспаров.

https://youtube.com/watch?v=JMpYJ41_yOw%3Ffeature%3Doembed
  • ТЕГИ

MIXADV

цікаве