Для росії немає ніякої можливісті вийти у світ через Японію, – заявив посол

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Фото: Ukrinform

Японія дуже ретельно і системно дотримується санкційного режиму проти росії

Про це заявив посол України в Японії Сергій Корсунський в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив посол, саме завдяки цьому можливість для рф вийти у світ через Країну сходу сонця закрита наглухо.

Дипломат зазначив, що Україна наразі не просто присутня в інформаційному просторі Японії.

До нашої країни прикута “надзвичайна космічного масштабу увага”.

“В Японії є чітке розуміння, що саме відбувається в Україні, і я хочу сказати всім українцям:

Японія повністю на нашому боці, на сто відсотків.

Немає більше ніякого російського лобі – ми просто його знищили в порошок. Японія підтримує Україну, чітко усвідомлюючи, що це брутальна агресія (росії), яка межує з геноцидом”, сказав Корсунський.

Він акцентував, що буквально кожного дня надходить інформація про запровадження Японією чергового пакету санкцій проти росії.

Зокрема, сьогодні вранці було запроваджено санкції проти 17 фізичних осіб.

“Японці працюють дуже системно. Вони приєдналися до всіх санкцій, які були запроваджені ЄС і “Великою сімкою”. Але тепер вони дуже чітко відслідковують будь-які можливості обійти ці санкції”, зазначив дипломат.

Корсунський також поінформував, що практично всі японські компанії вийшли з ринку росії, залишилися ще енергетичні проєкти, з якими “ми теж працюємо”.

Окрім того, Японія запровадила санкції проти фізичних та юридичних осіб з білорусі: заморожено їхні активи, і тепер ані компанії, ані люди не можуть виходити на біржі Токіо.

“Все це в комплексі дуже важливо, адже ми розуміємо, що росія розраховувала, що вікно у світ для неї залишиться саме в Азії.

Що стосується Японії, цього вікна немає – воно практично намертво закрите і далі буде… Є впевненість, що всі ці санкції будуть ретельно дотримані”, акцентував посол.

Як повідомляв Рубрика, ЄС прийняв рішення про ухвалення четвертого пакета санкцій, спрямованих проти російських фізичних і юридичних осіб та деяких секторів економіки рф, причетних до воєнної агресії проти України.

MIXADV

цікаве