Топ гібридних впливів тижня в Україні

Цинічний бізнес екс-нардепа

28/03/2024 AA 0

Ми продовжуємо рубрику «зашквари наших народних обранців». Слідом за Сашком Горбуновим, ганебну традицію «корупційних звитяг» екс-нардепів Кіровоградщини продовжує Костянтин Яриніч. Але на відміну від Сашка, […]

Прокремлівська пропаганда сприяла зростанню напруги на російсько-українському кордоні, поширюючи дезінформацію про те, що Україна нібито «готує провокації», включаючи «серію терактів» в ОРДЛО. Цей крок має на меті виправдати можливий подальший наступ Росії та демонізувати Збройні сили України. Україна неодноразово заявляла, що не має наміру вести будь-які наступальні військові дії і залишається відданою дипломатичним зусиллям для досягнення миру.

Переговори між Росією та представниками Заходу традиційно супроводжувалися потоком маніпуляцій з боку проросійських сил, які зображують Україну як об’єкт геополітичної торгівлі, який США нібито використовують для просування своїх інтересів. Таким чином, маріонетки Кремля знову поширюють наратив про “зовнішнє управління” та атакують суверенітет України, водночас сіючи тривогу повідомленнями про зраду наших партнерів.

Увагу міжнародної спільноти та ЗМІ до можливого подальшого вторгнення Росії в Україну традиційно позиціонували як штучну, але ще й використовували як пояснення погіршення економічної ситуації в Україні. Таким чином, увагу переміщують на “підступний Захід”, який підриває Україну, а не на військове нарощування Росії в Україні й біля її кордонів та її постійні зусилля з дестабілізації ситуації зсередини, наприклад, нещодавня кібератака на державні сайти. Ключові факти про останню дивіться в нашій інфографіці.

Оригінал статті – на сайті Українського кризового медіа-центру: https://uacrisis.org/uk/top-gibrydnyh-vplyviv-tyzhnya-v-ukrayini-37

MIXADV

цікаве