Печерське правосуддя та справа Порошенка

Цинічний бізнес екс-нардепа

28/03/2024 AA 0

Ми продовжуємо рубрику «зашквари наших народних обранців». Слідом за Сашком Горбуновим, ганебну традицію «корупційних звитяг» екс-нардепів Кіровоградщини продовжує Костянтин Яриніч. Але на відміну від Сашка, […]

Ну що ж, біля Печерського суду, де розглядають справу Порошенка, розпочалися сутички з поліцією. Активісти хочуть встановити намети та поставити бочки, Нацгвардія відбирає їх у людей. Картина, дуже схожа на кінець правління Януковича. Але поки що без особливих майданних настроїв, хоча подекуди чутні заклики до більш радикальних дій.

Що характерно: за інформацією Борислава Берези, біля Печерського суду помітні київська поліція та Нацгвардія, дорожній патруль відсутній. Це по-перше.

Сутички перед Печерським судом

По-друге, до будівлі Печерського суду стягуються “тітушки”. А ви думали, чому Олексій Арестович пішов зі своєї посади? – він же інтелектуал, а не боєць!

Вочевидь, влада дійсно готуються до серйозних провокацій. Найбільш реальний сценарій: спровокувати поліціянтів на використання сльозогінного або навіть перцоіого газу, у відповідь кидати каміння або “коктейлі Молотова”. А далі, розумієте, неконтрольована ситуація, штурм суду, затримання — благо, автозаки на місці- ну і далі за звичайним сценарієм.

І не факт, що протестувальників підтримують кияни. Це не дітей побили. Тут немає сімейних цінностей. Абсолютний правове та самодержавницьке свавілля до людини з великим антирейтингом. Справедливий український нарід таких тонкощів не відчуває. Не поінформований він.

Тітушки перед Печерським судом

Тим часом практично вся владна команда перебуває на комуністичному святі в амбасаді КНР. Операція “прикриття” діє, Пекін працює, Москва чекає, коли почнуть громити суди, міністерства та адміністрації.

Арахамія виступає на святі КНР

Аби тільки не Генпрокуратуру. Венедиктова “раптово” пішла у відпустку. Дивно.

В той же час Офіс Президента, – це такий найголовніший та надсекретний офіс держави, діяльність якого навіть не прописана в Конституції України, – проводить зустріч із державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

В якому стані перебуває Зеленський — невідомо. Але, судячи по шоп-туру в Сільпо, де він купляв солодку булочку, та тотальному промиванню найвеличнішого організму з наркотиками, дійсно, прийдеться зав’язувати.

Все це — до опису інтелектуальної ситуації в середині зелених еліт. Світ усіма силами стримує Путіна і буквально вмовляє не нападати на Україну, – а президент цієї держави тільки мріє, як засадити опозицію та “зачистити” нелояльні до нього телевізійні канали, а заодно силовим чином перехопити ініціативу.

Як це роблять старші китайські товариші. На святі яких вони поїхали всім гуртом. А “нарід” хай сам справляється. Він неважливий для влади.

Важливо “зачистити” поляну перед майбутніми президентськими виборами. Веселої прогулянки 2019 року не очікується.

Автор: Всеволод Гордієнко

MIXADV

цікаве