«Київміськбуд» позбавляє людей житла

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Мешканці гуртожитків виявилися найменш захищеною соціальною групою. Попри вимоги діючого законодавства, їх можуть просто брутально викинути на вулицю, позбавивши і житла і прописки.

Відновлення справедливості займає чимало часу і нервів…

Саме у такій непростій ситуації опинився киянин, музикант, громадський діяч Володимир Соломончук. До речі керівник ансамблю народної пісні  “ДЖЕРЕЛО”.

«Київміськбуд» позбавляє людей житла – Володимир Соломончук

ПрАТ «ХК «Київміськбуд» незаконно виселило його з гуртожитку, який знесли, звівши на його місці чергового монстра-хмарочоса.

Чоловік буквально опинився без даху над головою.

Писав скарги, звертався до правоохоронних органів, у суди… Марно.

-Залишилася остання надія – розголос у пресі та звернення до Президента України. Я продовжу боротьбу до відновлення справедливості! – заявив Володимир Соломончук.

Ось рядки листа до Президента України В.О.Зеленського:

“Звертаюся до Вас із наступного питання.
17 жовтня 2008 року, я був поселений у гуртожиток по вул. Освіти 16-А, кімната 11, як артист хору «Київміськбуд». 27 лютого 2009 року, моє місце проживання було зареєстроване за цією ж адресою у місті Києві.
Починаючи з літа 2012 року, у гуртожитку почала працювати якась експертна комісія по визначенню будівлі аварійною чи не аварійною.

Житлове управління «Південне», яке являлось відокремленим структурним підрозділом Дочірнього підприємства ПрАТ «ХК «Київміськбуд», зі свого боку, почало поступово і не помітно переселяти мешканців гуртожитку в інші гуртожитки, позаяк, експертна комісія визнала будівлю аварійною, хоча працівники її, не називаючись, говорили, що будівля буде стояти ще сто років. Тим не менше, мешканців гуртожитку переконували, що будівля аварійна і буде її реконструкція.

А про те, що будівля буде знесена і на її місці буде 25-поверхівка з підземним паркінгом, не розголошувалося.
Саме переселення проходило якимось дивним чином.

Мені, наприклад, начебто, було запропоновано переселитися у гуртожиток по вулиці Освіти 22/8. Навіть Акт склали 06.11.2013 року про те, що я усвідомлював небезпеку подальшого проживання (напевно, в аварійній будівлі), але від переселення відмовився.

Про таке моє «зухвальство» навіть ПрАТ «ХК «Київміськбуд», за підписом самого Голови правління Кушніра І.М., надав інформацію не куди небудь, а на Солом’янську районну в місті Києві державну адміністрацію та й ще в Київську міську державну адміністрацію, що я дійсно відмовився від переселення.

Але поведінка чиновників ПрАТ «ХК «Київміськбуд» виявилася ще дивнішою, позаяк, на мій запит, вони холоднокровно відповіли, що Компанія Вам нічого не пропонувала. Чому? Та тому, що відповідно до розпорядження Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської адміністрації) від 12.09.2012 року за № 1605 гуртожиток по вулиці Освіти 22/8, відповідно до акту приймання-передачі, затвердженого розпорядженням Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської адміністрації) від 29.11.2012 за № 2131, вже було передано від ДП «Екос» ПАТ «ХК «Київміськбуд» до сфери управління Солом’янської районної у місті Києві державної адміністрації.
Це не помилка, а це дійсно відповіді Компанії «Київміськбуд» на запити державних органів самоврядування, які містять інформацію, що не відповідає дійсності. Це ж треба бути таким «сміливим», щоби будівлю, яка була передана в інше управління за рік до цього, пропонувати туди переселитися. Це просто неймовірно.
Звісно, були і «справедливі» рішення судів, які приймалися не на мою користь.

Наприклад, Позовна заява ДП «Екос» щодо мого виселення без надання іншого житла, підписана чомусь директором ЖУ «Південне», Скороход Л.І.. Не дивлячись на те, що договір на оренду мого житла був підписаний юридичними особами, Заява була подана до Солом’янського районного суду, замість Господарського суду, де розглядаються спори між юридичними особами.
В решті решт, у 2013 році, Дочірнє підприємство «ЕКОС» ПрАТ «ХК «Київміськбуд» при підтримці товариства з обмеженою відповідальністю «Перший український експертний центр» (ПУЕЦ), своїми злочинно-шахрайськими діями все-таки позбавили мене єдиного житла.
Кримінальне провадження № 42013110090000179 від 20.06.2013, яке було відкрите Солом’янською окружною прокуратурою м.Києва за моєю заявою, досудове розслідування якого Прокуратура доручила СУ Солом’янського УП ГУ Національної поліції у м.Києві, не рухається. Його закрили вп’яте.
Натомість, на мене чиниться психологічний тиск та залякування.

Враховуючи викладене та грубе порушення ст.ст. 3, 30, 31, 47, 48 і 70 Конституції України та ст.ст. 6 і 14 «Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод», прошу Вас, пане Президенте, як Гаранта Конституції України, особисто втрутитися у цю Справу та захистити мої Конституційні права.
Дякую.

З повагою, Володимир Соломончук”

Журналісти будуть відслідковувати цю ситуацію.

Готові надати можливість відповісти і іншим фігурантам цієї справи.

За справедливість варто боротися завжди!

В.Тригуб

MIXADV

цікаве