Білорусь заявила про готовність розмістити у себе ядерну зброю

Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона

28/03/2024 AA 0

Міністерство соціальної політики презентувало Стратегію демографічного розвитку України на період до 2040 року. Вона на меті забезпечити довгострокове відтворення населення України, зокрема, в умовах війни, епідемії, бідності, […]

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що країна готова розмістити ядерну зброю при загрозі з боку НАТО.

Джерело: Макей в інтерв’ю телеканалу RT Arabic, повідомляє державне агентство БЕЛТА

Пряма мова: “Те, про що заявив президент Олександр Лукашенко, що ми розглядаємо можливість розміщення на території Білорусі ядерного озброєння – це одна з можливих відповідей на майбутні можливі дії з боку Північноатлантичного альянсу на території Польщі”.

Деталі: За словами Макея, НАТО наблизилося до білоруських кордонів, при цьому військова активність альянсу і кількість військових навчань значно збільшилися.

За його словами, певний плацдарм проти Росії НАТО зараз створює і в Україні.

“Ми бачимо, що чисельність військовослужбовців США та НАТО, які перебувають на території України, зростає”, – сказав він.

Міністр вважає, що те, що відбувається в Україні, використовується керівництвом Північноатлантичного альянсу для нарощування можливостей у регіоні.

MIXADV

цікаве