ВАМ ДО СМАКУ ”ГЕНЕРАЛЬСЬКЕ” САЛО?.. (Неймовірно, але факт)

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

З повідомлень українських ЗМІ. Заголовок: ”Сало по 500 грн за кіло. Киян шокували космічними цінами”. Таке сало на одному з ринків столиці продається по 200, 300 грн за кг. Поряд за – 500 грн.

. Виявляється, сало не просте, а ”генеральське”. Чи багато сучасних, надто молодих споживачів, його пробували? Наївне запитання, бо років …надцять тому таке сало було звичним в Україні продуктом. Воно – із звичайної свині, правильно відгодованої, після забою відповідно обробленої. Генеральським, мабуть, його назвали сучасні виробники – адже сало повинно мати кілька м’ясних прошарків і смачну білу шкірку.

Чи багато такого ”генеральського” на базарах, особливо провінційних? Ціна не для нас…

Про інший тепер архіцінний продукт – цукор, читаю майже детектив. ”Ціна на цукор в Україні сьогодні удвічі перевищує європейські. Вартість його на Лондонській біржі упала до 432 дол. за тону, у той час як в Україні ціна зросла більше, ніж на 780 дол. за тону.

Тобто, сьогодні ціна на цукор в Україні удвічі вища європейської”.Коротка довідка. 30 років тому тільки на Кіровоградщині працювало 11 цукрозаводів, 12-й у Липняжці Добровеличківського району готувався до здачі. Один лише Долинський комбінат виробляв на рік до 70 тис. тон цукру-піску.

Сьогодні в усій Україні працюють ”аж 30” цукрозаводів. Маємо те, що маємо

Юрій Матівос

MIXADV

цікаве