У Центральному сквері Кропивницького засипають аварійні підвали

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

У Центральному сквері засипають аварійні підвали

У Кропивницькому тривають підготовчі роботи до забудові Центрального скверу.
Наразі бачимо, що ведуться підготовчі роботи: спилювання дерев та засипання підвалів. Нагадаємо: Центральний сквер, згідно з Генеральним планом м. Кропивницький, відноситься до зони рекреаційного призначення, тобто – до зеленої. ТОВ “Укрсфера”, яка являється орендарем вищезазначеної ділянки з 2004 року, всупереч закону, розпочала її забудову.
Поки триває суд по справі Про визнання недійсним договору оренди, ТОВ “Укрсфера” не має права проводити будівельні роботи.
Як інформує міська рада у ФБ: У Кропивницькому продовжуються підготовчі роботи до реконструкції Центрального скверу. Стартував один з найважливіших етапів – засипка аварійних підвалів, розташованих з боку зупинки громадського транспорту по вулиці Великій Перспективній.
За інформацією представника ТОВ «Укрсфера» Дмитра Костишина, підготовчий етап передбачає також комплекс геологорозвідувальних робіт – експерти перевірять, чи є на території скверу додаткові підвали або ж аварійні пустоти.
–  Зараз ні в кого немає точних даних, чи є якісь додаткові підземні проходи чи пустоти від цього підвалу. Тому ми пересвідчимося, що під час реконструкції будуть вжиті всі необхідні заходи, щоб сквер і надалі залишався безпечним для відвідувачів, –  відзначив Дмитро Костишин.
В рамках проєкту будівельники видалили два дерева, що  росли безпосередньо над підвалом, третє – намагаються зберегти.
– Одна з гілок впала під час демонтажу та пошкодила загородження. Добре, що це не сталося під час сильного вітру або налипання снігу, коли тут бувають перехожі, – наголосив Дмитро Костишин.
Окрім засипання підвалі, будівельники виконають також демонтаж старих лавок, баків для сміття, знімуть тротуарну плитку та демонтують старі інженерні мережі і лінії електропостачання. Все це передадуть на баланс КП “Благоустрій”.
– Всі лавки, сміттєві урни будуть у нас на зберіганні. Ми плануємо їх відновити і, напевно, знайдемо місце для того, щоб дати їм нове життя, – прокоментував заступник міського голови Олександр Вергун.

MIXADV

цікаве