Доцент університету, який хоче очолити театр, не знає, як писати “Кропивницький”

Чи допомагає диктатура вигравати війни?

28/03/2024 AA 0

 Народний депутат від «Слуги народу» Сергій Демченко на каналі «Новини.LIVE» заявив, що диктатура – це той інструмент, який може допомогти перемогти ворога. Чому з’являються «вкиди» […]

Один із двох претендентів на посаду директора Кіровоградського академічного обласного театру не знає, як пишеться прізвище відомого українського драматурга, ім’я якого носять місто та заклад, котрий він хоче очолити. 

Без Купюр Доцент університету, який хоче очолити театр, не знає, як писати "Кропивницький" Культура  новини Кропивницький Кіровоградщина Ігор Спінул 2021 Серпень

Фото зі сторінки Ігоря Спінула у Фейсбуці

Про це свідчить сканкопія заяви Ігоря Спінула комісії з проведення конкурсу на посаду керівника театру, оприлюднена на сайті обласної ради.

Без Купюр Доцент університету, який хоче очолити театр, не знає, як писати "Кропивницький" Культура  новини Кропивницький Кіровоградщина Ігор Спінул 2021 Серпень

Прізвище Марка Лукича Кропивницького доцент кафедри музичного мистецтва і хореографії Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, заслужений працівник культури України написав через “і” – “Кропівницького”, як і назву міста – “Кропівницький”.

Зазначимо, що в 2012 році він вже кілька місяців очолював театр імені Марка Кропивницького завдяки протекції тодішнього очільника області Сергія Ларіна і пішов з посади нібито через стан здоров’я.

Нагадаємо, що Ігор Спінул – один із тих, хто намагався через суд визнати незаконною та нечинною Постанову Верховної Ради України «Про приведення назви міста Кіровоград Кіровоградської області у відповідність із вимогами Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні”. Згідно з цією постановою Кіровоград перейменували в Кропивницький.

На місцевих виборах 2020 року Ігор Спінул балотувався до Кропивницької міської ради від ОПЗЖ.

MIXADV

цікаве