До 2070 року частина України перетвориться на пустелю

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Про те, що існують кліматичні моделі, які прогнозують такі наслідки, заявив гідрометеоролог Денис Пишняк з Національного Антарктичного наукового центру.

Вчений пояснив у коментарі “Рубриці”, що кліматичні моделі показують, що в Україні опадів буде значно менше, і у зв’язку з тим, що температура підвищиться на 1-2 градуси, умови на південному сході нашої країни можуть наблизитися до пустельних. За словами гідрометеоролога з Національного Антарктичного наукового центру Дениса Пишняка, клімат буде нагадувати субтропічний вже через 50 років.

Він також додав, що ми можемо вплинути на ці зміни, якщо дотримуватися стратегії Досягнення вуглецевої нейтральності. Згідно з цією стратегією, країни, на частку яких припадає понад 65 відсотків глобальних викидів шкідливих парникових газів і понад 70 відсотків світової економіки, беруть на себе зобов’язання щодо забезпечення нульового балансу викидів до середини поточного століття.

Україна також взяла на себе зобов’язання бути вуглецево-нейтральною, підписавши Паризьку угоду. Мінекології розрахувало, що Україна до 2030 року здатна скоротити викиди вуглецю на 65%. При найоптимістичнішому сценарії, за словами гідрометеоролога, процес зміни клімату на території України можна не тільки уповільнити, а й зупинити, але для того, щоб відкотити кліматичні умови до доіндустріального періоду, потрібно кілька сотень років.

MIXADV

цікаве