Зеленський назвав помилкою перебування в ОРДЛО прихильників “русского міра”

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

“Якщо ти вважаєш: “Нам до Росії”, то ти повинен зрозуміти, що потрібно шукати собі місце у РФ”: Зеленський назвав помилкою перебування в ОРДЛО прихильників “русского міра”

Зеленський

Для вирішення ситуації на Донбасі важливо, щоб мешканці ОРДЛО самоідентифікувалися, і якщо вони тяжіють до Росії – їхали туди

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у інтерв’ю каналу “Дом”.

“Найголовніше в цій історії – точно для себе зрозуміти: ти росіянин, ти в Росії (я не про національність, а про внутрішній вибір для себе), чи ти українець, і це твоя земля? Це твоя батьківщина чи ти – гість?”, – сказав президент.

Він заявив, що Донбас ніколи не буде територією Росії.

“Неважливо, скільки це (буде) окуповано, розумієте? Це як стіна, яка була у Німеччині. У будь-якому разі люди, історія скористаються моментом – і стіна впаде. Якщо не домовляться, люди все одно скористаються моментом”, – підкреслив Зеленський.

Читайте також: “Це моя земля, це не їхня земля, це ніколи не буде російською територією”: Зеленський назвав повернення Криму “питанням часу”

На його думку, жителям ОРДЛО вже сьогодні важливо самовизначитися.

“Я вважаю, що якщо ти сьогодні живеш на тимчасово окупованій території Донбасу й ти вважаєш, що “наше діло праве”, “нам до Росії”, “ми росіяни” – велика помилка залишатися жити на Донбасі…. Тому що без України на цій території цивілізації не буде. Україна ростиме, все будуватиме. А частина Донбасу в окупованому вигляді нікуди не ростиме. Тому щастя тут не буде”, – додав президент.

Зеленський зауважив, що “ніхто нікого виганяти не буде”.

“Для майбутнього своїх дітей та онуків – якщо ти любиш Росію й усе життя перебував на території України та відчував, що це Росія, то ти повинен зрозуміти, що в ім’я своїх дітей та онуків тобі вже потрібно їхати та шукати собі місце у Росії”, – сказав він.

Президент закликав триматись проукраїнських жителів окупованої території, бо все одно її деокупують.

“Якщо ти відчуваєш, що ти українець і Донбас український, якщо ти поважаєш цей прапор, поважаєш українську мову, якщо ти відчуваєш, що ти українець – будь там. Будь, тримайся, все одно ця земля буде деокупована в будь-якому разі”, – резюмував президент.

MIXADV

цікаве