Кремлівський пропагандист Шарій повинен виїхати з ЄС

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Анатолію Шарію не вдалося оскаржити рішення Департаменту міграції Литви, що позбавив його статусу біженця. Суд відхилив позов пропагандиста. Фотокопію судового рішення оприлюднив адвокат Марк Фейгін у Twitter у вівторок, 27 липня.

За словами Фейгіна, рішення суду означає, що Шарій тепер повинен залишити територію ЄС, так як у нього немає законних підстав там перебувати, зазначає ZN.ua.

«Перед вами рішення литовського суду, який відмовив у прийнятті позову Шарія до мене на підставі позбавлення його 10 травня 2021 року статусу біженця в Литві і заборони в’їзду в Литву терміном на 5 років. Він оскаржив це рішення департаменту міграції Литви, але після відмови він маэ залишити ЄС», – написав адвокат.

Фейгін додав, що за його заявою щодо Шарія відкрили справу про відмивання грошей, отриманих від влади РФ, і придбання на них нерухомості в Іспанії.

 

 

16 лютого СБУ оголосила Анатолію Шарію підозру за статтями про державну зраду і розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Український суд дозволив затримати блогера і лідера партії, котрий протягом уже тривалого часу постійно мешкає в Іспанії.

Наприкінці травня Литва позбавила Анатолія Шарія статусу біженця, який йому надали після втечі з України в 2012 році, анулювала всі видані блогеру документи й оголосила його персоною нон грата.

 

«Аргумент»

MIXADV

цікаве