Зміни клімату: Україна переходить у зону надвисоких температур і погодних катаклізмів – вчені

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Україна через кліматичні зміни переходить у зону надвисоких температур і погодних катаклізмів.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Україна посідає 9-те місце у світі за площею орних земель, які займають майже 33 млн га. Понад 60% орних земель в Україні вкриті чорноземами.

“На жаль, маємо сумну статистику. Розораність земель України є однією з найвищих у світі та сягає трохи більше, ніж 54% території. Це призводить до значного розвитку деградаційних процесів. 13 млн га сільськогосподарських угідь зазнають згубного впливу водної ерозії. Понад 6 млн га земель систематично піддаються вітровій ерозії. До 20 млн га охоплені пиловими бурями”, – ідеться у повідомленні.

Як заявляють у Міндовкіллі, за свідченнями вчених, через кліматичні зміни Україна переходить у зону надвисоких температур і погодних катаклізмів. Уже в найближчі 30-40 років країні загрожує опустелювання великих територій.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський наголосив, що для України боротьба з опустелюванням і деградацією земель є одним із пріоритетних напрямків державної екологічної політики.

Для цього затверджений Національний план дій щодо боротьби з деградацією земель та опустелюванням до 2025 року. Створена Координаційна рада з питань боротьби з деградацією земель та опустелюванням.

“Наша держава приєдналася до процесу встановлення та реалізації добровільних національних завдань щодо досягнення нейтрального рівня деградації земель. Така робота проводиться у рамках впровадження Цілей сталого розвитку та Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням. Аби досягти нейтрального рівня деградації земель, маємо втілювати заходи зі стабілізації підвищення вмісту гумусу в ґрунтах”, – наголосив Абрамовський.

Як повідомлялось, 17 червня відзначається Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами. Цього дня у 1994 році в Парижі була прийнята Конвенція ООН про боротьбу з опустелюванням (КБО). У рамках КБО опустелювання розглядається як деградація земель під впливом будь-яких природних чи антропогенних чинників, а не утворення пустель як таких.

«Аргумент»

MIXADV

цікаве