“Закручування гайок” в “ДНР”. Ватажки бойовиків бояться бунтів

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Окупаційна “ДНР” ввела кримінальну відповідальність за “умисне блокування об’єктів транспортної інфраструктури”.
Авторкою “законопроекту” виступила Наталія Полянська.

“Зміни, що вносяться у кримінальний кодекс ДНР передбачають випадки навмисного блокування об’єктів транспортної інфраструктури, а також перешкоджання руху транспортних засобів і пішоходів на шляхах сполучення, вулично-дорожньої мережі, якщо ці діяння створили загрозу життю, здоров’ю та безпеці громадян, а так само загрозу знищення або пошкодження майна фізичних і (або) юридичних осіб”, – повідомила вона.
За її словами, йдеться про “забезпечення роботи екстрених служб, швидкої допомоги, поліції, МНС та інших”.​

Упевнений, що запропоновані заходи в “ДНР” пов’язані з можливими соціальними потрясіннями на тлі погіршення економічної ситуації в так званих “республіках”.

Примітно, що в сусідній “ЛНР” лобіюється питання про введення смертної кари.

Фактично, відбувається посилення репресивного апарату з метою мінімізувати можливі масові протести. Перекриття інфраструктурних об’єктів (залізниці, автошляхів) – це пасивний протест. Таким чином тиснуть на уряди для прийняття тих чи інших рішень, для того, щоб домогтися виплат заборгованостей.

А заборгованість на ряді підприємств (вугільних, металургійних) на окупованих територіях Донбасу, становить, за різними оцінками, від 3 до 6 місяців. І окупаційна влада, схоже, не виключає можливості протестних настроїв і блокування доріг. До речі, аналогічне посилення законодавства відбулося нещодавно в РФ. Що в черговий раз свідчить про те, що “законодавча база” квазіреспублік уніфікується під російське законодавство. Ми бачимо елемент психологічного залякування і без того заляканого населення.

MIXADV

цікаве