Волкер заявив, що в Україні панує олігархічна система

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Курт Волкер, колишній спецпредставник Держдепартаменту США в Україні висловив переконання, що наша країна “потребує здорової конкуренції лідерства”.

Про це Волкер заявив в інтерв’ю журналу НВ, відповідаючи на запитання про те, дефіцит якого лідерства він спостерігає в Україні.

За словами колишнього дипломата, кожній країні у світі “є куди розвиватися в плані лідерства”.

“Подивіться, наприклад, на США і все, що у нас зараз відбувається — від штурму Капітолія до серйозної політичної розділеності суспільства”, — заявив Волкер.

Для України ж він вважає принципово важливим створення інституту лідерства, коли люди з найвираженішими талантами, ресурсами і можливостями отримують широкий і вільний доступ до трансформації країни та допомагають її розвитку.

Я часто говорю про те, як важливо Україні трансформуватися демократично, оскільки зараз тут очевидна олігархічна система. Всього кілька людей контролюють нереальні частки економіки країни і, відповідно, певні регіони і частини українського суспільства. Україна ж потребує здорової конкуренції лідерства. Трансформація цієї системи — головний виклик для країни”, — вважає Курт Волкер.

Він нагадав, що США наприкінці XIX століття переживали схожу ситуацію, коли Джон Морган, Джон Рокфеллер або Ендрю Карнегі побудували величезні бізнес-імперії, завдяки яким контролювали економіку.

“Тоді Америка змогла провести антитрастове законодавство, роздробити ці бізнес-імперії, але водночас залишити великим бізнесменам можливість робити свій внесок у розвиток країни і суспільства. Тому сьогодні їхні імена в США не асоціюються з олігархатом, вони звучать як імена лідерів-філантропів. Це не тільки економічна, а й величезна культурна зміна, яка, я сподіваюся, станеться і в Україні”, — завершив свою думку Волкер.

MIXADV

цікаве