Дуда та Науседа підтримали Україну та хочуть реформувати програму “Східного партнерства”

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Президенти Польщі та Литви Анджей Дуда та Гітанас Науседа в телефонній розмові в п’ятницю, 5 лютого, акцентували на підтримці територіальної цілісності України, а також задекларували необхідність прийняття нової програми дій для проєкту “Східне партнерство”

Президент Польщі Анджей Дуда і президент Литви Гітанас Науседа
Президент Польщі Анджей Дуда і президент Литви Гітанас Науседа

Про це повідомив держсекретар канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, передає “ДС” з посиланням на Укрінформ.

“Президенти одноголосно висловили підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також протидії дезінформації і пропаганді, яка поширюється іншими країнами”, — повідомив Щерський.

Обидва лідери погодилися, що головною метою саміту “Східного партнерства”, який відбудеться в другій половині року, повинен бути пошук рішень, які мають на меті зміцнення громадянського суспільства в країнах Партнерства. Вони узгодили, що будуть прагнути до підписання спільної декларації, яка буде визначати “амбітну програму політики Східного партнерства”.

Дуда та Науседа висловили солідарність з громадянським суспільством Білорусі, а також висловили стурбованість ситуацією в Росії, зокрема оголошенням персонами non grata кількох європейських дипломатів.

Нагадаємо, раніше Україна, Молдова та Грузія заявили, що формат Східного партнерства повинен відповідним чином враховувати євроінтеграційні устремління трьох держав.

MIXADV

цікаве