Зеленський не народився політиком. Певних речей він ніколи не зрозуміє, – Віталій Портников

За лаштунками обговорення відправки військ країн ЄС в Україну

19/03/2024 AA 0

 Олександр Кроутер – колишній спеціальний помічник Верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТО в Європі та експерт з військово-кібернетичних операцій, радник державних службовців у країнах Східної […]

Президент України Володимир Зеленський не народився політиком. Він ніколи не зрозуміє певних речей, хай навіть йому будуть пояснювати 150 радників.

Про це повідомив журналіст, публіцист Віталій Портников у ток-шоу “Суботній Політклуб” на Еспресо.TV.

“Я вже казав, що політиком потрібно народитися, як потрібно народитися математиком чи шахістом. Якщо в тебе немає таланту, ти не зможеш грати в шахи. Тобто ти будеш знати, як пересуваються фігури. Ви знаєте, як пересуваються фігури, я знаю, як пересуваються фігури. Ми з вами можемо сісти і зіграти партію. Але уявіть собі, що ми граємо з гросмейстером. У нього просто хист, він бачить. І ми прекрасно з вами розуміємо, що скільки б не тренувалися й ці фігури б не переставляли, ми ніколи не навчимося. Тому що, ми не шахісти, цьому неможливо навчитися. Як неможливо, скажімо, вирішити, що я стану політичним аналітиком. Не можна. Або ти народився з цими можливостями, або ти не будеш знати, що тобі робити. І так у будь-які реальній професії” – зазначив Портников.

Публіцист зауважив, що президент України Володимир Зеленський – людина, яка тактично реагує на виклики, проте не розуміє певних речей, не дивлячись на наявність радників, які є в президента.

“Зеленський не народився політиком. Певних речей він не розуміє і ніколи не зрозуміє навіть, якщо 150 радників йому щось пояснять. У нього немає політичної інтуїції, у нього немає розуміння, як влаштований сучасний світ, у нього немає здатності уявити наслідки своїх дій. Він – людина, яка реактивно й тактично реагує на виклики. Я йому по-людськи співчуваю, що він – людина абсолютно далека від державного управління, взяла на себе відповідальність за життя багатомільйонної країни, яка ніколи не буде йому вдячна. Що він фактично спаплюжив собі ім’я і життя цим недолугим рішенням 2019-го року. Недолугим для себе, недолугим для України, недолугим для будь-якої мислячої людини” – відмітив Віталій Портников.

MIXADV

цікаве