Хобі царя Ірода встановили вчені

За лаштунками обговорення відправки військ країн ЄС в Україну

19/03/2024 AA 0

 Олександр Кроутер – колишній спеціальний помічник Верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТО в Європі та експерт з військово-кібернетичних операцій, радник державних службовців у країнах Східної […]

Археологи, які проводили дослідження на місці одного з садів біблійного царя Ірода, який відомий своєю жорстокістю, в Єрихоні, поблизу Мертвого моря, дійшли висновку, що в його палаці ще 2 тисячі років тому росли мініатюрні дерева – бонсаї.
Хобі царя Ірода встановили вчені - фото 65285

 

Про це з посиланням на видання Haaretz пише “Високий замок” .

Цар Ірод, який правив в Юдеї в першому столітті до нашої ери, був відомий не тільки своєю жорстокістю, але і масштабними будівельними проєктами. Його також називали «найбільшим будівельником в єврейській історії». За час свого правління він провів дивовижну реконструкцію Єрусалимського храму, побудував портове місто Кесарію і безліч екстравагантних палаців.

Нещодавно вченим стало відомо про ще один дещо незвичайний проєкт Ірода. Археологи знайшли підтвердження, що в одному з садів в Зимовому палаці царя в Єрихоні, що поблизу Мертвого моря, росли декоративні рослини в стилі бонсай. На основі аналізу скам’янілого пилку, який вчені знайшли у зразках ґрунту з саду, вони дійшли висновку, що Ірод вирощував мініверсії сосен, кипарисів, кедрів і оливкових дерев.

Вчені висловили припущення, що мініатюрні дерева, які служили прикрасою в палаці кровожерливого правителя більше ніж 2 тисяч років тому, могли демонструвати владу Ірода над природою і вірність Риму.

Як відомо, вперше палац Ірода розкопали в 1950-х роках, а в 1980-х під керівництвом ізраїльського археолога Ехуда Нетцера виявили прямокутний двір, оточений колонадою. Посеред двору рядами стояли десятки маленьких керамічних горщиків з отвором на дні. Тоді вчені не могли зрозуміти, для чого їх використовували. Тільки через десятиліття осадові породи з саду Ірода були проаналізовані і в них знайшли пилок рослин з саду бонсаїв.

MIXADV

цікаве