ЕСТОНІЯ ВИМАГАЄ ВІД РОСІЇ ВІДДАТИ ЧАСТИНУ ДВОХ ОБЛАСТЕЙ

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Голова парламенту Естонії Генн Піллуаас заявив: Росія незаконно захопила частину їхньої території Ленінградської та Псковської областей і має їх повернути. Мовляв, досі діє Тартуський мирний договір (укладений 1920 року), згідно з яким територія Естонії включає і частину двох наразі російських областей.
«Після Тартуського миру Росія визнала Естонію, війна за незалежність закінчилася і була встановлена естонсько-російський кордон. Після відновлення незалежности всі країни визнали нас правонаступниками Естонської Республіки в усіх її проявах, включаючи державний кордон. Тартуський мирний договір набув чинности і все ще є в реєстрі чинних міжнародних договорів ООН», – заявив Хенн Піллуаас в своєму офіційному вітанні перед Новим роком.
«Ми вже неодноразово зазначали, що ця тема закрита раз і назавжди, обговорювати її не мають наміру. Тартуський договір належить історії», – заявила на своєму брифінгу в кінці листопада 2019 речниця МЗС РФ Марія Захарова.
В Естонії ж кажуть, якщо не визнавати договір, значить, Росія не визнає і незалежність Естонії. «Невизнання Тартуського мирного договору, по суті, означає невизнання Естонської Республіки. Це свідоцтво про народження нашої країни і одна з найважливіших основ нашої державности», – заявив Хенн Піллуаас.
Згідно із Тартуським мирним договором до Естонії 1920 відійшла частина Кінгіссепского і Сланцевского районів Ленінградської області, а також Печорський край.
Нет описания фото.
Наталя Бабенко и ещё 1,5 тыс.
Комментарии: 38
Поделились: 185
Нравится
Комментировать
Поделиться

MIXADV

цікаве