Епіфаній освятив храм на місці стародавнього Межигірського монастиря

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 25 грудня 2020 року звершив освячення новозбудованого Спасо-Преображенського храму Межигірського чоловічого монастиря, що розташований біля с. Нові Петрівці Київської області.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Цей монастир існував у місцевості Межигір’я від часів Хрещення Руси-України аж до 1935 року.

Наприкінці літургії Епіфаній звернувся до вірян й привітав громаду з освяченням престолу й храму.

“Ми освячуємо храм і відновлюємо разом з вами історичну пам’ять, бо колись на цих пагорбах, на цьому святому місці, майже тисячоліття діяв Спасо-Преображенський монастир. Були різні часи, часи розквіту і часи занепаду, але остаточно діяльність монастиря була припинена у 1935 році безбожною більшовицькою владою. Настав час збирати це розкидане каміння. Свого часу його розкидали наші попередники, але нам випала ця особлива місія – збирати це каміння і відроджувати історичну пам’ять, пам’ять про святині нашого українського народу. Упродовж останніх 5 років на цьому місці відроджується та давня святиня і ми віримо, що вона відновиться у всій своїй красі”, – наголосив Митрополит Епіфаній.

“Сьогодні ми вдячні Богові, що Господь благословляє кожному із нас брати участь у відродженні давньої святині. Якби Господь не благословив, то не було б побудовано цього храму. Ми пригадуємо ті події, які вирували декілька років тому. Завдяки повороту, який відбувся в час Революції гідності, стало можливим саме на тому місці, де існував храм і монастир, відродити сьогодні цю першу святиню, яка покладе початок відновлення і відродження монастиря, що тут діяв упродовж багатьох століть”, – додав Епіфаній.

MIXADV

цікаве