У Держказначействі закінчилися гроші навіть на захищені статті видатків

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]


Сума недофінансованих статей видатків державного бюджету України вже становить 9,4 млрд гривень, 3 млрд з них – це захищені статті витрат, повідомив колишній міністр економіки Павло Кухта.

«Згідно з оперативними даними казначейства, неоплачені фінансові зобов’язання  станом на сьогодні становлять 9,4 млрд грн, з них 3 млрд грн за захищеними видатками. Це максимум з початку року і плюс 2 млрд грн до показників попереднього тижня», – написав Кухта на своїй сторінці у Facebook у понеділок, 23 листопада.

За словами ексзаступника міністра, з 9 листопада Держказначейство працює в режимі картотеки: до ночі зводять надходження, на ранок формують пул витрат, що будуть профінансовані. Решту відкладають, зазначає ZN.ua.

Кухта констатував, що в бюджеті також немає грошей на підтримку сфери послуг, що найбільше страждає від карантинних обмежень, зокрема карантину вихідного дня.

На думку Кухти, щоб виправити ситуацію, Україна повинна відновити співпрацю з Міжнародним валютним фондом і прийняти реалістичний бюджет на 2021 рік.

«Аргумент»

MIXADV

цікаве