Визначили найкращий ескіз Великого герба України  

Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики,  повідомив про завершення конкурсу на найкращий ескіз великого Державного герба України та назвав переможця.

Про це пише “Радіо Свобода”.

«Процес визначення переможців здійснювався членами фахового журі на чолі з Андрієм Гречило, автором малого герба. Усі є фахівцями з геральдики, історії, юриспруденції та мистецтвознавства. Загалом до конкурсу було допущено 112 робіт. Журі презентувало своє рішення сьогодні на засіданні оргкомітету. Першу премію отримав проєкт Олексія Кохана. Ескіз-переможець містить обов’язкові елементи для великого Державного герба, зокрема: герб Війська Запорізького, воїна-козака, лицаря з мушкетом та знак Княжої держави Володимира Великого, тобто малий Державний герб», – повідомив Ткаченко.

За його словами, надалі Мін’юст підготує проєкт закону «Про державні символи», передасть до парламенту, і, якщо депутати підтримують цей вибір конституційною більшістю, відповідний ескіз буде офіційно оформлений як великий Державний герб України.

Нагадаємо, що 25 серпня Верховна Рада доручила уряду провести конкурс на найкращий ескіз великого Державного герба України. Наразі затверджено лише малий герб України – тризуб.

 

 

MIXADV

цікаве