Портников: Сучасна Росія є клоном націонал-соціалістичної Німеччини, а не Радянського Союзу

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

9 ТРАВНЯ, 2020, 20:05
Віталій Портников заявив, що сучасна Росія є клоном націонал-соціалістичної Німеччини, а не Радянського Союзу часів Йосипа Сталіна

Про це він сказав у етері програми “Суботній політклуб” на Еспресо.TV.

За словами Портникова, путінська Росія експлуатує День перемоги над нацизмом, оскільки намагається ідеологічно побудувати суспільство радянського типу.

“Логіка полягає в тому, що у Російській Федерації намагаються побудувати суспільство радянського типу. Ідеологічно. І з цієї точки зору дуже потрібно зробити все можливе, щоб люди, які живуть у Російській Федерації, так чи інакше сприймали свою державу, як державу – продовження Радянського Союзу”, – сказав Портников.

Водночас, він зазначив, що Радянський Союз був державою із абсолютно конкретною ідеологією.

“І коли ми говорили про цю конкретну ідеологію, то казали, що вона має бути пов’язана із чимось, що людей об’єднує. Якщо комунізму немає, що залишається? Залишається перемога у Другій світовій війні. Демократія та достойний рівень життя – це не про путінську Росію, а людей потрібно чимось об’єднати. Їх об’єднують пам’яттю про те, що ми перемогли, нас намагалися знищити, але ми вистояли. Від цієї ідеології, як не дивно один крок не до комунізму, а до нацизму”, – продовжив Портников.

Він додав, що багато росіян залишаються радянськими людьми, тому що їм не запропонували альтернативи.

“Ми дуже часто говоримо, що вони хочуть реабілітувати Сталіна. Сталіна не потрібно реабілітовувати, тому що він залишається героєм для величезної кількості радянських людей, якими залишаються росіяни, білоруси. Вони залишаються радянськими, тому що їм не запропонували жодної альтернативи”, – пояснив Портников.

Проте, на його думку, сучасна Росія зараз набагато ближча до націонал-соціалістичної Німеччини, ніж до сталінського Радянського Союзу.

“Фактично ці люди не Сталіна тягнуть з могили, а Гітлера. Вони, по суті є прихильниками цієї – націонал-соціалістичної ідеології. Сучасна Росія не є клоном сталінського Радянського Союзу, вона, за великим рахунком, є клоном націонал-соціалістичної Німеччини. Її політика нагадує не стільки політику Радянського Союзу, скільки політику націонал-соціалістичної Німеччини. Те що говорить Путін, його кримська промова, його постава це римейк Адольфа Гітлера. Це націонал-соціалізм у чистому вигляді. Ідея захисту “руського миру”, усі російськомовні повинні жити у одній країні й таке інше – це гітлерівська ідея життєвого простору для німців”, – зазначив Портников.

MIXADV

цікаве