Новий обмін полоненими відбудеться у січні, – Мендель

31 грудня прес-секретарка президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель повідомила, що узгодження нового списку на обмін полоненими розпочнеться у січні і його очікують до кінця зими

Про це прес-секретарка президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель розповіла у коментарі виданню “Інтерфакс-Україна“.

“Під час телефонної розмови 31 грудня президент України Володимир Зеленський і президент Російської Федерації Володимир Путін погодилися, що узгодження списків для майбутнього взаємного звільнення має розпочатися негайно, отже, вже в січні 2020 року. До узгодження списків неможливо сказати імена і скільки людей будуть узгоджені. Однак сподіваємося, що за умови швидкої роботи та технічних можливостей майбутнє взаємне звільнення відбудеться вже зимою 2020 року”, – сказала Мендель.

Прес-секретарка зазначила, що мова йде про звільнення українців, в тому числі, – кримчан, які знаходяться в Криму і на території Росії, і росіян, які перебувають в Україні.

  • Нагадаємо, 29 грудня до України з ОРДЛО повернулися 76 бранців
  • Представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерія Лутковська заявила, що у полоні в ОРДЛО залишаються ще близько 300 українців
  • Партія “Євросолідарність” назвала обмін полоненими із РФ нерівноправним
  •  31 грудня стали відомі імена полонених, що досі знаходяться в заручниках

MIXADV

цікаве