Власником однієї з кропивницьких «ботоферм» може бути колишній нардеп

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Однотипні профілі Facebook, які брали участь у нещодавній інформаційній атаці на міського голову Кропивницького, закликають дякувати експарламентарію Олександру Горбунову.

Відповідний пост зі світлинами вулиць, відремонтованих цьогоріч коштом державного бюджету зі співфінансуванням місцевого, сьогодні увечері розміщений в одному з місцевих пабліків соцмережі.

Скріншот. Плашки додано, щоб запобігти будь-яким маніпуляціям
Скріншот. Плашки додано, щоб запобігти будь-яким маніпуляціям

Профіль, від імені якого зроблено допис, потрапив до уваги сайту Весь Кіровоград під час аналізу складу тих, що розміщували, наприкінці жовтня коментували та поширювали негативні пости зі згадуванням очільника міста. Тоді менше ніж за годину сфабрікований скріншот його неіснуючого допису поширили п’ять разів, та залишили два десятки коментарів з однотипною лайкою.

– Після того, як в коментарях з’явилися повідомлення про фейк зокрема й від офіційних осіб та журналістів, допис було видалено разом з профілем, що його розмістив, – зокрема йшлося в редакційній публікації Райкович та правнуки тата Карла. – У наступні дня аналогічні вкидання за тією ж схемою, – негативний перший допис від фейкового користувача з прикріпленим зображенням, яке стосується міського голови, підтримка негативними коментарями, повторилися 24 та 25 жовтня. Останній – від профілю «Светлана Тишко». І пост, і «автор» наразі вже не існують.

У публікації зазначалося також, що незадовго до Покрови на білбордах в Кропивницькому знову з’явилося прізвище екснардепа Олександра Горбунова.

Серед профілей, які здійснювали активність у жовтневих дописах, ми виявили ще кілька з ознаками фейковості, серед них «Инга Таровик» та «Анна Мироненко». Від їхнього імені, а також від імені профілю «Вера Паливода» коментували й сьогоднішній пост, згаданий на початку новини. У всіх трьох перші світлини додані 7 серпня.

Горб_war_UA_комм

Горб_war_UA_комм_1

Горб_war_UA_7_серпня_1Горб_war_UA_7_серпня_2

Скріншот. Позначки - Весь Кіровоград
Скріншоти. Позначки – Весь Кіровоград

Нагадаємо, на початку листопада можливі кандидати на посаду міського голови позначали себе на вулицях Кропивницького зокрема підписами у поздоровленнях з минулими святами та анонсах минулих подій.

Повідомлялося також, що троє народних депутатів (на сьогодні колишніх), які мають стосунок до Кіровоградщини, а саме Станіслав Березкін, Олесь Довгий та Олександр Горбунов, використовують державні гроші як інструмент маніпуляції. Пізніше в обласному центрі невідомі розкладали у поштові скриньки мешканців наклад «газети для кожного», матеріали якої містили згадування Горбунова та ознаки використання державних грошей як інструменту маніпуляції.

MIXADV

цікаве