КОЛИ В КИЄВІ ПОБУДУЮТЬ ХРАМ СВЯТОГО ПОЛІГРАФА?

Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона

28/03/2024 AA 0

Міністерство соціальної політики презентувало Стратегію демографічного розвитку України на період до 2040 року. Вона на меті забезпечити довгострокове відтворення населення України, зокрема, в умовах війни, епідемії, бідності, […]

У найближчі дні всі депутати з команди Зе пройдуть псевдополіграф і виявиться, що всі депутати, які давали протилежні заяви, виявляться чесними і правдивими

Фото: УНІАН

Уміння довести ситуацію до абсурду стає коронної фішечки команди Зе. Можна багато говорити, що всіма цими поліграфами “слуги” відволікають нашу увагу від економіки. Насправді ніхто нікого не відволікає, “слуги” живуть в парадигмі війни всіх проти всіх, а в цій парадигмі поліграф рано чи пізно повинен з’явитися. Хоча, завдяки цьому появи, економіка і дурість міністрів відходять на другий план.

Що таке поліграф? З точки зору культурології – це новітнє сакральне істота, яке в табелі про ранги має замінити богиню Правди. З точки зору реального життя – це повна десакралізація влади і правосуддя, яке і без того переживає повна криза довіри.

Простіше кажучи, навіщо потрібен суддя, якщо є поліграф? Навіщо взагалі такі поняття, як довіру, чесність, вміння тримати слово, якщо є детектор брехні?

Зайде це шоу людям? Я впевнений, що дуже скоро це набридне. Особливо після того, як всі “слуги” позитивно пройдуть детектор. У нас майже стовідсотково будуть позитивні результати, причому у людей з діаметрально протилежними позиціями.

Що далі? Далі буде срач між “слугами”. Срач за те, чий детектор менш брехливий. Але все це не матиме глобальних наслідків, поки у Зеленського буде можливість збирати 226 голосів. Поки умовна група Коломойського не збільшиться на 25-30 чоловік, поки “слуги” можуть голосувати за допомогою позафракційних з умовної групи Веревського і осколків “Волі народу”.

Може Офіс президента зупинити весь цей корупційний балаган? Теоретично – так, але в силу внутрішньої боротьби Андрію Богдану вигідно, щоб всі проблеми були повішені на Разумкова. Разумков, в свою чергу, поки намагається залишитися в стороні, щоб не заплямувати репутацію. Тому вихід з цієї ситуації повинен показати сам Зеленський, а він поки не знає, як примирити всі ці групи.

Яким може бути це примирення? Найпростіший варіант – відставка уряду, яка вже б відбулася, якби не переговори з МВФ. Але переговори майже завершені, і тому весь цей бардак найближчим часом буде переведений в русло відставок чиновників. І тут найцікавішим є те, наскільки серйозні позиції в наступному уряді отримає група Коломойського.

Але як би там не було, епоха “брехні” перетворилася в епоху детектора брехні. І тепер кожен може відчути себе Поліграф Поліграфич. А Рада і уряд поступово перетворюються в святилища святого поліграфа.

Вадим ДЕНИСЕНКО

MIXADV

цікаве