Суд відправив Богатирьову під арешт на два місяці

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

За рішенням Печерського райсуду Києва ексміністерка охорони здоров’я України Раїса Богатирьова, яка фігурує у справі про розкрадання бюджетних коштів, може вийти з-під арешту після сплати застави в розмірі 6 млн грн.
Запобіжний захід для Богатирьової обирав Печерський суд
28 серпня Печерський райсуд Києва обрав для колишньої міністерки охорони здоров’я України Раїси Богатирьової запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів. Трансляцію засідання вело агентство УНН.

Богатирьова може вийти під заставу після сплати 6 млн грн.

Під арештом вона перебуватиме, якщо не вийде під заставу, до 21 жовтня.

У прокуратурі зазначили, що Печерський райсуд задовольнив клопотання слідчого з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України про обрання Богатирьовій запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою ще в травні 2015 року.

У жовтні 2014 року Богатирьову оголосили в державний розшук за підозрою в розкраданні бюджетних коштів на суму 6,5 млн грн у 2012 році під час закупівлі імунобіологічних препаратів, лікарських засобів і медичного обладнання.

За даними слідства, у 2012–2014 роках, коли Раїса Богатирьова була міністеркою охорони здоров’я, відомство купувало ліки за цінами, завищеними на 20–40%.

14 серпня 2019 року Голосіївський райсуд Києва частково задовольнив клопотання адвоката і зобов’язав Генеральну прокуратуру “в найкоротші терміни” закрити провадження проти ексміністерки. В опублікованій 19 серпня постанові йдеться, що підставою для цього рішення стала “протиправна бездіяльність” прокурора – адвокати наполягали на “відсутності належних та допустимих” доказів провини Богатирьової і закритті провадження, прокурор відхилив клопотання.

27 серпня Богатирьову після прильоту в Україну затримали в аеропорту Київ.
Більше читайте тут: https://m.gordonua.com/ukr/news/politics/-sud-vidpraviv-bogatirovu-pid-aresht-na-dva-misjatsi-1228875.html

MIXADV

цікаве