Герус попросив вибачення за фразу про Зеленського і зниження тарифів

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Президент України Володимир Зеленський уже провів дві наради щодо можливості коригування комунальних тарифів для населення, але цей процес не має призвести до зростання інфляції, девальвації гривні та економічної кризи. Про це заявив представник президента в Кабміні Андрій Герус, нарікаючи, що невдало висловився на тему обіцянок президента знизити тарифи.
Цей матеріал можна прочитати і російською мовою

Герус (праворуч) уточнив позицію Зеленського про зниження тарифів
Герус (праворуч) уточнив позицію Зеленського про зниження тарифів
Фото: Andriy Gerus / Facebook
Представник президента в Кабінеті Міністрів України Андрій Герус попросив вибачення за невдалу фразу про те, що глава держави Володимир Зеленський, говорячи про комунальні тарифи, жартував про можливість їх знизити. Про це Герус написав у своєму Facebook.

“Хочу вибачитися за свою невдалу фразу про те, що “Зеленський жартував про зниження тарифів”. Дається взнаки брак політичного досвіду, зокрема у спілкуванні з журналістами. Звичайно, тарифи – це болюча тема, а тому – погана тема для жартів або необачних коментарів. Насправді президент Зеленський уже двічі скликав нараду щодо можливості зниження тарифів для населення. Але це має відбуватися, не спричинивши девальвації, додаткової інфляції чи економічної кризи”, – зазначив чиновник.

За його словами, розроблено план коригування тарифів, він складається з шести пунктів:

зниження тарифів там, де це можна зробити без негативних побічних ефектів;
демонополізація енергетичних ринків;
збільшення видобутку газу, залучення для цього іноземних інвесторів, що дасть можливість знизити ціну газу на 20–30%;
перегляд правил надання субсидій;
енергоефективність, термомодернізація житлового фонду;
зростання доходів населення, що зменшить гостроту тарифного питання для домогосподарств.
Герус підкреслив, що важливим є і стримування зростання тарифів, а цю роботу часто проводять непублічно.

“Зокрема, нещодавно з’явилася інформація, що регулятор розглядав можливість підняти для населення тарифи з 1 липня на газ на 10–15% та на електроенергію на 150%. Наша думка була, що таке не можна робити, не маючи довіри та розуміння суспільства. Перед цим потрібно продемонструвати українцям тверді та справедливі дії регуляторів щодо енергетичних монополій, а також показати, що за розкрадання тарифних коштів наступає відповідальність. Наскільки я розумію, наша думка була врахована”, – повідомив представник президента в Кабміні.

21 лютого кандидат у президенти Зеленський обговорював урегулювання проблеми тарифів з експертами, ішлося про завищення вартості комунальних послуг та корупційних складових ціни. У коментарі Bihus.info 11 червня Герус заявив, що “Зеленський прямо ніде не обіцяв зниження тарифів”, а слова політика про зменшення вартості комунальних послуг та корупційність формули “Роттердам плюс” потрібно розцінювати як жарт.

Згідно з даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного з 9-го до 14 квітня 2019 року, українці протягом перших 100 днів роботи нового президента найбільше очікували від нього зниження тарифів.

Прем’єр Володимир Гройсман 20 травня стверджував, що спроба знизити тарифи на житлово-комунальні послуги може зумовити економічну кризу в Україні.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/politics/-gerus-vibachivsja-za-frazu-pro-zelenskom-i-znizhennja-tarifiv-1035125.html

MIXADV

цікаве