Зеленському порадили, як приборкати опозицію

 

Зустріч із лідерами фракцій фактично була зірвана

Зеленському порадили, як приборкати опозицію: це було б сильним кроком

Обраному президенту Володимиру Зеленському потрібно якомога швидше налагодити співпрацю з Верховною Радою.

Парламенту потрібно побачити позицію президента щодо низки ключових питань. Про це сказав директор КВУ Олексій Кошель в ефірі телеканалу “112 Україна”.

У суботу, 4 травня, у Верховній Раді відбулася закрита зустріч Володимира Зеленського з керівництвом фракцій та спікером. Однак, діалогу не відбулося, зазначив Кошель.

Він порадив команді Зеленського для налагодження співпраці з нардепами зробити позачергове звернення президента до Верховної Ради України щодо засад зовнішньої та внутрішньої політики.

 “Зустріч із лідерами фракцій фактично була зірвана. На порядку денному було одне питання – інавгурація з прив’язкою до дострокових парламентських виборів. Але не відбулося діалогу. Це вкрай погано. Парламент мав би побачити позицію президента щодо низки ключових питань. Зараз команді Зеленського надзвичайно важливо для налагодження співпраці з парламентом почати готувати позачергове звернення президента до Верховної Ради України щодо засад зовнішньої та внутрішньої політики. Це було б досить сильним кроком…

Фракції повинні почути позицію президента. Питання навіть не про дострокові вибори, а за якими правилами буде обиратися наступний парламент… Ідеально, щоб до інавгурації відбулася ще одна зустріч у закритому форматі”, – сказав Кошель.

Нагадаємо, у Зеленського заговорили про коаліцію.
В команді Володимира Зеленського не виключають, що після парламентських виборів будуть домовлятися з Юлією Тимошенко, однак зазначили, що не “заради портфелів”.
Також у Зеленського натякнули, що вважають Авакова ефективним керівником і готові з ним працювати.

Як повідомляв порталЗнай.uaЗеленський зустрівся з головними рабинами України

Також Знай.ua писав, Коломойський назвав утопією проведення переговорів з олігархами та порадив Зеленському розмовляти з ними індивідуально.

MIXADV

цікаве