«Ганебний список»: двоє нардепів з Кропивницького проти тюрми за незаконне збагачення

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Станіслав Березкін та Олександр Горбунов підписалися під поданням до Конституційного суду про скасування кримінальної статті за незаконне збагачення.

Повний список 59 нардепів-співавторів був опублікований вчора, 26 лютого, на liga.net, після прийняття рішення КС, який визнав неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу.

Станіслав Березкін та Олександр Горбунов на святкуванні Дня міста в Кропивницькому
Станіслав Березкін та Олександр Горбунов на святкуванні Дня міста в Кропивницькому. Фото – “Перша електронна”

Згідно її положенням, за набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, а так само передача нею таких активів будь-якій іншій особі, наступала кримінальна відповідальність строком до позбавлення волі на 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Національному антикорупційному бюро Станіслава Березкіна («Відродження») вважають організатором злочинної схеми з привласнення 20 мільйонів доларів кредиту, отриманого ПрАТ «Креатив» з державного Ощадбанку наприкінці 2013 року. У листопаді минулого року парламент не дав згоди на притягнення Березкіна до кримінальної відповідальності.

5 лютого поточного року доньці нардепа Вікторії вручили підозру в Національному антикорупційному бюро України. У списку арештованого судом майна Вікторії Березкіної та її чоловіка Андрія Татарченка, зокрема, корпоративні права ТОВ «Централ Фармінг Юкрейн», ТОВ «Марлен-КД» та ТОВ «Яготин Агро».

На початку 2017 року повыдомлялося, що Державна фіскальна служба отримала від Генпрокуратури доручення перевірити сплату податків 9 нардепами, двоє з яких мають відношення до Кіровоградщини, зокрема у списку – мешканець обласного центру Олександр Горбунов з «Народного фронту», обраний за списками партії. Він задекларував активи в еквіваленті 12 млн. грн., при цьому в ГПУ з посиланням на дані податкової стверджують, що з 1998 року він легально заробив тільки 1,2 млн. грн.

Подання нардепів до Конституційного суду щодо визнання неконституційною статті Карного кодексу про незаконне збагачення було подане в 2017 році.

MIXADV

цікаве