Валентин Наливайченко: «Виступаю за те, щоб нарешті зламати кланову змову»

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Валентин Наливайченко щовівторка відповідає на запитання людей, які йому пишуть у соцмережах. Показуємо наступну частину програми «Час Справедливості з Валентином Наливайченком».

Дивна ситуація. Люди, які зараз в політиці, вони більше 20 років крутяться у владі. Чому, на вашу думку, люди обирають тих самих?

А тому що раніше не було і вибору іншого. Згадайте, постійно була замкнутість, кулуарщина. Більше того, доступ до телеканалів, до засобів масової інформації мали і, до речі, на жаль, мають тільки колишні можновладці або ставленики олігархії. Ось в чому питання і в чому проблема для українців. Українці не мають можливості отримати незалежну інформацію і дані про людей, яких справді можна було б обирати, які справді набагато кращі, ніж ті, що є або були при владі.

Тобто, йде мова про банальне зомбування?

Йде мова про змову, про клановість в українській політиці. І ці клани володіють, кожен з них, володіють засобами масової інформації, банками, заводами, вони всім володіють. Не громадяни України, а саме клани при владі. І кланова змова таких можновладців і позбавляє українців можливостей обрати інших людей, а Україну рухатися вперед.

Я тому і виступаю за те, що треба зламати кланову змову, і через пряме спілкування з людьми все ж таки донести програму, яка дозволить і країну вивести на шлях розвитку, і іншим молодим світлим людям потрапляти у владу. І постійно очищати владу. Якщо ви спитаєте мене, чи достатньо один раз навести порядок, і це буде надовго, я вам скажу – ні. Треба постійно оновлювати владу, постійно рухатися вперед.

Я часто наводжу приклад Японії – як часто там змінюється уряд. І як при цьому швидко і потужно розвивається японська економіка. На мій погляд, чим частіше оновлюється уряд, тим насправді для країни краще, бо приходять інші можливості, приходять нові люди, які рухають країну вперед, роблять для власної країни набагато більше, ніж ті, хто сидить при владі по п’ять років і жодного разу не звітував, як український уряд і парламент перед українськими громадянами за роки роботи. Це не нормальна ситуація.

Це і породжує консервацію режиму, консервацію влади, але найгірше, що економіка занепадає і якість життя людей постійно знижується. А тарифи і здирництво з боку влади зростають. Ось вам пряма залежність від того, що не очищуючи і не оновлюючи владу, ми насправді заганяємо життя українців в прірву, в безодню, в безвихідь.

MIXADV

цікаве