Безславні ублюдки

Микола Княжицький: За крок до заборони діяльності РПЦ

28/03/2024 AA 0

Микола Княжицький, український журналіст, народний депутат України Фото: Олена Чернінька Знову обшуки та арешти з розкриттям чергової мережі агентів російських спецслужб в середовищі Української православної […]

Огидне життя маріонеток Кремля на окупованих територіях Донецької та Луганської областей закінчується безславною смертю. Незалежно від «статусу», якого їм вдалося правдами і неправдами домогтися за роки російської агресії проти України. Кончина ватажка «молодої республіки» «ДНР» Олександра Захарченко глобально нічим не відрізняється від ліквідації інших відомих проросійських бойовиків на Донбасі. Не встиг він оголосити триденну жалобу в «ДНР» по померлому напередодні Йосипу Кобзону, який всіляко підтримував «право на самовизначення» бурятських танкістів на українських територіях, як і по ньому самому задзвонив дзвін.

Як повідомили увечері в п’ятницю, 31 серпня, російські ЗМІ, в центрі Донецька, то біля кафе «Сепаратист», яке розташовується недалеко від «ставки» Захарченко, прогримів вибух. Спочатку джерела з місця подій стверджували, що після потужного вибуху стало відомо – постраждала одна людина, але його особа не була встановлена. А трохи пізніше з’явилася інформація, що в результаті отриманих під час вибуху поранень в місцевій лікарні помер ватажок «ДНР» Олександр Захарченко. Поки в Донецьку, вже традиційно, почався плач про таємничі українських диверсантів, які вчинили цей зухвалий злочин, в Службі безпеки України підтвердили , що в результаті вибуху Захарченко загинув. «Інформація, яка надходить до Служби безпеки України, підтверджує, що сьогодні стався вибух, в результаті чого загинув Захарченко і не тільки він», – заявив в ефірі одного з українських телеканалів керівник апарату СБУ Ігор Гуськов. «У нас є підстави вважати, що смерть Захарченко може бути результатом внутрішніх кримінальних конфліктів в середовищі бойовиків, перш за все, пов’язаних з розподілом бізнесу, віджатого протягом 2014-2018 років», – сказав він. «Але ми не виключаємо і спроби російських спецслужб усунути досить одіозну фігуру, яка – у нас є інформація – заважала росіянам … і сьогодні стала зайвою», – додав Гуськов. Версій може бути безліч, але факт залишається фактом: Росія, руками чи місцевого криміналітету або силами своїх спецслужб, прибирає неугодних їй «вождів». Кремлю сьогодні не потрібні зайві свідки всіх безчинств, які відбувалися на Донбасі з 2014 року. До слова, в РФ вже встигли заявити , що за вбивством ватажка «ДНР» Захарченко стоїть … Україна.

«У Донецьку в ході терористичного акту загинув глава« ДНР »Захарченко. Є всі підстави вважати, що за його вбивством стоїть київський режим, який не раз використовував подібні методи усунення інакомислячих і неугодних », – заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова. Втім, їй і іншим російським викривачам «київського режиму» хочеться нагадати, що ні Захарченко єдиним поповнилися як чорноземи навколо Луганська та Донецька, так і підмосковна земля. Невже і в Москву дотяглися хижі щупальця «київської хунти»?

Так, самого першого командира бойовиків «ЛНР» Олександра Бєднова на прізвисько «Бетмен» ліквідували свої ж «міліціонери молодої республіки», під час спроби його затримання в селищі Георгіївка під Луганськом в січні 2015 року. Тоді ніхто не заперечував, що усунення Бетмена – безпосередній наказ тодішнього лідера «ЛНР» Ігоря Плотницького. Останній, будучи ще «міністром оборони», ображався, що Беднов публічно називає його «міністром-самозванцем». Пізніше Бетмен ледь не склав теслярських конкуренцію на «виборах» в «ЛНР», і, природно, було простіше його ліквідувати, ніж чекати «державного перевороту». Що і сталося. Наступним, хто потрапив під зачистку в «ЛНР» в травні 2015 року, став командир механізованої бригади «Привид» Олексій Мозговий. Його автомобіль із засідки був обстріляний з автоматів на трасі в районі Алчевська. Цього разу, втім, в «ЛНР» поспішили звинуватити у всьому «київських диверсантів». Однак на ділі Мозговий раніше сам неодноразово заявляв, що його бригада і Алчевськ в принципі не подчінаются Луганську. До того ж, на нього в березні того ж року вже було скоєно замах. Фактично, до моменту вбивства, Мозговий був останнім з польових командирів, який відмовлявся підкорятися теслярським.

У грудні 2015 року було ліквідовано ще один луганський командир – лідер одного з козацьких полків Павло Дрьомов, ледь встиг поєднуватися узами шлюбу, був підірваний на трасі між Первомайськом та Стахановим в Луганській області. Цікаво, що весілля він відгуляв в Санкт-Петербурзі, а в день загибелі їхав святкувати другу частину «марлезонського балету», вже в рідному Стаханові. Але не доїхав. Знову ж, Дрьомов конфліктував з теслярськими, звинувачуючи останнього в корупції, зокрема, в розкраданні російської гуманітарної допомоги. Наступний фігурант, який бере участь у створенні псевдореспублік на території України, і зовсім загинув в Підмосков’ї.

Ватажок харківської терористичного угрупування «Оплот» Євген Жилін був убитий в сентярбя 2016 року в перестрілці в ресторані «Вітерець». Цікаво, що через два роки один з його соратників Денис Лотов заявив, що організували це вбивство особисто Захарченко і «міністр доходів і зборів ДНР» Олександр Тимофєєв, більше відомий, як «Ташкент». За словами Лотова, Захарченко та Тимофєєв «віджали» у Жиліна на кордоні два заповнених курятиною вантажівки. Мовляв, Жилін після цього сказав Захарченко, що має інформацію, через яку «ватажок» «ДНР» може позбутися посади. «І через кілька днів після цієї розмови був останній його приїзд в ресторан« Вітерець », де його вбили», – розповів Лотов.

Далі низка смертей і зовсім перемістилася в Донецьку область. У жовтні 2016 року в ліфті будинку, де колишній автомийник встиг віджати собі хорошу квартирку, спрацював саморобний вибуховий пристрій. Будучи в епіцентрі вибуху, росіянин Арсеній Павлов, отримав травми, несумісні з життям. Так було ліквідовано командир батальйону «Спарта» « Моторолла ». І знову в «ДНР» вибухнули гнівними вигуками на адресу України, мовляв, підступні укри заслали в центр Донецька диверсійно-розвідувальну групу, щоб позбавити «Моторолла» життя. Втім, інша версія свідчила про те, що Павлова ліквідували донецькі партизани. А ще одна – що вбивство сталося з дозволу Кремля і зробили його люди ще одного бойовика, ватажка «п’ятнашки» Абхазії.

Наступним в пекло відправився ще один ватажок бойовиків «ЛНР» Валерій Болотов . У січні 2017 року стало відомо, що він нібито помер удома від зупинки серця. Втім, близькі Болотова в офіційну версію від «ЛНР» не повірили. Мовляв, не було у нього ніяких проблем з серцем. За їхньою версією, Болотова отруїли. До слова перед смертю, в грудні 2016 року, Болотов дав інтерв’ю одному з російських ЗМІ, в якому наговорив багато неприємного про своє «наступника» – Ігоре теслярських. Збіг? Подальші розбирання «павуків у банці« ЛНР »» продовжилися менш, ніж через місяць після смерті Болотова.

На початку лютого 2017 року Луганську разом зі своїм джипом злетів на повітря начальник «управління народної міліції» Олег Анащенко. Однак Анащенко був одним з фігурантів «справи про державний переворот» проти Плотницького (у вересні 2016 року в Луганську відбувалася масова зачистка – заарештовували всіх підозрюваних, у тому числі «екс-командувача народної міліції» Віталія Кисельова та екс-прем’єра «ЛНР» Ципкалова, останній, до речі, пізніше «повісився» в камері). Загалом, ще один потенційний конкурент Плотницького був усунутий. Втім, вже до кінця року – в листопаді 2017 року і сам Плотницкий виявився не при справах. Правда, був не вбитий, а «відсторонений» від посади і втік до Москви.

А замикає цей прекрасний список командир батальйону «Сомалі» Михайло Толстих на прізвисько «Гіві». 8 лютого 2017 року Донецьку «Гіві» був підірваний в своєму кабінеті. І, незважаючи на те, що винними, традиційно, стали «українські диверсанти», більш правдоподібно виглядала версія про внутрішньому протистоянні в «ДНР» і підготовці Москвою сценаріїв по поверненню окупованого Донбасу Україні. … Ця версія і сьогодні не позбавлена ​​сенсу. З огляду на активізацію проросійських політичних сил на українському виборчому полі і утилізацію безпосередніх виконавців волі Кремля на окупованому Донбасі, не виключено, що наступним етапом стануть нові «мирні» переговори.

УНІАН

Подробности читайте на УНИАН: https://www.unian.net/war/10244994-besslavnye-ublyudki.html

MIXADV

цікаве