Армійське “Слава Україні” роздратувало кремлівських пропагандистів

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

На параді до Дня Незалежності України військовослужбовці вперше вітатимуться словами “Слава Україні” замість радянського “Здоров’я бажаю”. Президент Петро Порошенко, котрий часто вживає таке вітання, коли виступає перед військовими у зоні бойових дій, доручив розробити законопроект, який замінить військове вітання в ЗСУ.

Армійське ''Слава Україні'' роздратувало кремлівських пропагандистів

Російський телеведучий-пропагандист Володимир Соловйов знову заговорив про невизнання Петра Порошенка законним президентом України.

Так він відреагував на рішення президента змінити армійське гасло “Здоров’я бажаю” на “Слава Україні”.

“І ось чому ми повинні визнавати цього бандерівця законним президентом України?” – написав Соловйов у twitter.

Заступник голови Донецької ОВЦА Ігор Стокоз вважає таку реакцію представника Кремля позитивною для українського президента.

“Окреме дякую. Це найкраще визнання”, – написав Стокоз у Facebook.

Користувачі соцмереж із сарказмом коментують висловлювання Соловйова.

“Та ні, беріть вище! Це Петро Олексійович вже не просто бандерівець, він, вважайте, гетьман! Оце наш президент, пишаюся”, “А хіба в Конституції не записано, що треба в Соловйова спитати? Напевно, саме це мала на увазі Тимошенко під “народною Конституцією”, “Наш супербандерівець”, “Усі загалом один одного визнали. Вони – Пороха бандерівцем. Ми путлєра х*йлом”

На параді до Дня Незалежності України військовослужбовці вперше вітатимуться словами “Слава Україні” замість радянського “Здоров’я бажаю”. Президент Петро Порошенко, котрий часто вживає таке вітання, коли виступає перед військовими у зоні бойових дій, доручив розробити законопроект, який замінить військове вітання в ЗСУ.

Форма вітання “Слава Україні” зародилась ще в часи української революції на початку XX століття.

Як пояснив ВВС Україна голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, популярним вітання “Слава Україні” стало у бійців “Холодноярської республіки” на Черкащині, які боролись проти більшовиків.

Повне вітання “Слава Україні! – Героям слава!” вже було в Організації українських націоналістів у 1941 році, а надзвичайно поширеним стало у бійців Української повстанської армії.

Після розпаду СРСР його переважно вживали у середовищі націонал-демократів та українських націоналістів.

З початком Євромайдану це гасло поступово стало одним із головних для всіх протестувальників, а не тільки прихильників націоналістичних партій.

Вже під час бойових дій на Донбасі привітання набуло популярності не тільки у добровольчих батальйонів та бійців “Правого сектору”, а й серед бійців Збройних сил.

Українські бойові офіцери, які брали участь у бойових діях на Донбасі схвально відгукуються про майбутнє введення у Збройних силах нового вітання “Слава Україні! Героям слава!”.

Про це розповів військовий експерт, полковник СБУ у відставці Олег Стариков, повідомляє “Обозреватель”.

За словами Старикова, він особисто запитував у ветеранів АТО про їхнє ставлення до нового військового вітання.

“Я це запитання поставив офіцерам. Вони пройшли реальну зону бойових дій, Дебальцеве. Не в штабі сиділи, а воювали. Вони сказали: “Коли ми воювали, ми вже це вводили в дію,

– розповів військовий експерт.

“Я можу сказати однозначно – за словами бойових офіцерів – вони це вітають і вважають, що це правильно”, – наголосив Стариков.

Не дивно, що агресора та пропагнадистів так корить наше “Слава Україні!”

http://narodna.pravda.com.ua/politics/5b708b147d854/

MIXADV

цікаве