Миру не буде: Путін ухвалив фатальне рішення, армію РФ не зупинити

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Миру не буде: Путін ухвалив фатальне рішення, армію РФ не зупинити
Незважаючи на економічну кризу в РФ, Володимир Путін продовжує витрачати величезні суми на армію

У 2017 році президент Росії заявив про скорочення витрат на армію. Однак нещодавно він передумав йти на такий крок, про що свідчить звітність федерального бюджету за I квартал 2018 року. Вона говорить про те, що на армію РФ знову почали витрачати астрономічні суми.

На це звернув увагу блогер під ніком “Злий одесит”. Він підкреслив, що через таке рішення Путіна звичайні росіяни незабаром можуть залишитися без копійки в кишені.

“За період з січня по травень цього року на армію і силові структури в РФ було витрачено 2,4 трильйона рублів, що становить 38% всіх витрат федерального бюджету. При цьому фінансування безпосередньо збройних сил зросло на 63 млрд рублів, витрати на структури із забезпечення національної безпеки – на 45 млрд рублів, на Росгвардію виділили додатково 6 млрд рублів, поліцію задобрили на 15 млрд рубдів, ФСБ отримала додатково 8 млрд рублів. При цьому витрати федерального бюджету на соціальне забезпечення скоротили на 350 млрд, витрати на пенсії на 393 мільярдів рублів“, – зазначив блогер.

Примітно, що влада РФ також істотно збільшили витрати на науковий сектор, проте всі додаткові кошти підуть тільки на розробку військових комплексів.

Путин

Путин

Тим часом, за даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження миру (SIPRI), торік військові витрати в світі виросли на 1,1% і склали 1,73 трильйона доларів. Цікаво, що РФ у 2017 році вперше з 1998 року скоротила витрати на армію.

Так, в 2017 році Росія витратила на армію близько 66,3 мільярдів доларів і опустилася на четверте місце за розміром військового бюджету в світі. Лідером в цьому рейтингу залишаються США, які витратили на свої збройні сили 619 мільярдів доларів.

Нагадаємо, Росія не відмовиться від війни на Донбасі, поки Володимир Путін буде тримати всю владу в своїх руках.

Про це заявив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді, нардеп від БПП Вадим Денисенко.

Він зазначив, що поки що немає приводу розраховувати на швидке завершення війни.

“Війна триває і, на жаль, вона буде тривати ще довго. Не будемо брехати собі”, – заявив він.

 

MIXADV

цікаве