Тільки українською мовою: підприємцям Кропивницького доведеться впорядкувати вивіски і рекламу

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

У міській раді Кропивницького нагадали підприємцям про вимоги до зовнішньої реклами на території міста.

Тільки українською мовою: підприємцям Кропивницького доведеться впорядкувати вивіски і рекламу

Як зазначили в пресслужбі КМР, суб’єкти господарювання у сфері торгівлі та послуг, розповсюджувачі зовнішньої реклами та рекламодавці повинні пам’ятати, що мовою реклами в Україні є державна мова. Це закріплено статтею 6 Закону України «Про рекламу».

В управлінні містобудування та архітектури Кропивницької міської ради також нагадують, що відповідну норму  затверджено і статтею 28 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Відповідно до цього положення, інформація для загального ознайомлення, до якої зокрема і належать вивіски, подається державною мовою.

Державний контроль за дотриманням законодавства про рекламу у сфері захисту прав споживачів реклами на території Кіровоградської області здійснює Головне управління Держпродспоживслужби.

На порушників законодавства про рекламу чекають штрафи у розмірі п’ятикратної вартості розповсюдження реклами (статті 27 Закону України «Про рекламу»).

В управлінні містобудування та архітектури Кропивницької міської ради наголошують, що відповідно до Правил благоустрою території міста Кропивницького, затверджених у 2019 році, суб’єктам у сфері благоустрою забороняється самовільно без відповідного дозволу встановлювати рекламні стенди, усі види зовнішньої реклами, рекламні конструкції, а також погіршувати цілісність і зовнішній вигляд фасадів будинків.

Відповідальність за порушення цих Правил згідно з вимогами законодавства України можуть нести як громадяни, так і юридичні особи.

MIXADV

цікаве