Рада музейників ФРН пояснила, чому бойкотує раду музейників московії

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Нова рада ICOM Німеччини (Рада  музейників) одноголосно вирішила забойкотувати ICOM russia. Таке рішення прийняли на засіданні правління 8 лютого, а повідомлення опублікували на сайті організації 13 лютого.

Про те, щр Німецький національний комітет закликає відсторонити представників росії від усіх міжнародних організацій і більше не допускати російських делегацій або членів на заходи, а також виключити ICOM russia зі світової асоціації, йдеться у повідомленні Суспільне.

Представники Німеччини заявили, що відтепер не братимуть участь у заходах, на яких будуть присутні представники ICOM росії або російські музейники

“Систематичне пограбування українських музеїв, яке, згідно з наявною інформацією, підтримується російськими музейниками та є прикладом порушення етичних норм, більше не повинно залишатися поза увагою. Репортажі та світлини з українських музеїв говорять зрозумілою мовою”, — йдеться у повідомленні на сайті німецького ICOM.

“Ми займаємо чітку позицію та діємо у злагоді з переважною більшістю держав, асоціацій, компаній та організацій у всьому світі. Зрештою, музеї також є політичними акторами і повинні позиціонувати себе. Більше не можна погоджуватися з тим, що у зоні музею робиться вигляд, ніби війни не було, нібито ICOM russia може діяти так, наче нічого не сталося”, — заявила рада директорів ICOM Німеччини.

ICOM або Міжнародна рада музеїв – це міжнародне об’єднання музеїв та професійних музейних працівників, які займаються збереженням, охороною та популяризацією світової природничої і культурної спадщини, матеріальної і нематеріальної.

Раніше Суспільне повідомляло, що ICOM уклали надзвичайний Червоний список культурних цінностей України, які знаходяться під загрозою у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням.

Документ має посприяти припиненню незаконної торгівлі награбованими та вкраденими предметами культурної спадщини України.

ICOM тоді закликав музеї, аукціонні доми, артдилерів та колекціонерів не купувати предмети, схожі на ті, що представлені в Червоному списку, без ретельного дослідження їх походження та відповідної юридичної документації.

MIXADV

цікаве

Be the first to comment

Leave a Reply