Банки Вірменії, В’єтнаму і Казахстану перестали приймати російські картки “Мір” слідом за Туреччиною

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Після турецьких банків кредитні організації інших країн, які раніше приймали карти “Мір”, перестають працювати з російською платіжною системою.

Про це пишуть “Известия”.

Так, у call-центрах в’єтнамського банку BIDV та казахстанського “Халика” повідомили, що на даний момент не приймають російський “пластик”, хоча раніше вони були перераховані на сайті НСПК як партнери.

“У кол-центрі в’єтнамського BIDV повідомили, що більше не беруть карти російської платіжної системи “Мір”. За словами співробітника банку, BIDV продовжує обслуговувати картки VISA, Mastercard, Western Union, JCB, UnionPay, а платіжної системи “Мір” у цьому списку немає. У Народному банку Казахстану (“Халик банк”) також перестали приймати карти “Мір”. У його call-центрі повідомили, що російські карти не обслуговуються ні через термінали, ні через банкомати”, – йдеться у статті.

У ЦБ рф виданню повідомили, що закордонні партнери самі ухвалюють рішення щодо відкриття своєї інфраструктури для прийому карток “Мір”.

На сайті платіжної системи “Мир” на 20 вересня було закрито розділ, в якому раніше повідомлялося про географію прийому карток.

20 вересня стало відомо, що у Вірменії банки також перестають обслуговувати російську платіжну систему “Мір”.

MIXADV

цікаве